Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Kötü G.Saray izledik. Neden?

        Kötü bir G.Saray izlemedik. Yanlış bir G.Saray izledik. Rakibin analizi, başlangıç stratejisi, takım formasyonu, taktik, ilk 11 seçimi tüm bu unsurlar arasında hiç doğru yoktu.

        - Gerçekten hiç mi doğru yoktu?

        Muslera’nın doğru yerde oynadığını söyleyebiliriz! Yekta’nın takımı kaleye götürmeye çalışırken kaptırdığı topu Sneijder’ın rakipten çalmaya çalışmasını anlayabilmek ve anlatabilmek çok da kolay görünmüyor. Sneijder’ı birçok defa rakibi kovalarken, ‘tackle’ yaparken, defansif işler yapmaya çalışırken gördük. Sneijder rakiple didişirken, Yekta da oyun kurmaya çalışıyordu. Göze takılanlar bunlarsa o zaman doğru bir şeyden söz edemeyiz. Prandelli’nin hem kendi G.Saray’ını hem de Arsenal’i doğru analiz ettiğini söyleyemeyiz. Sivas karşısında ilk 10 dakikada 3, maçın tamamında rakibe 8 gol şansı vermiş bir G.Saray varken, Prandelli’nin Arsenal maçına da aynı strateji, taktik, takım formasyonu ve benzer 11’le başladığını gördük. Demek ki İtalyan teknik adam, Sivas karşısında 8 net gol fırsatı veren bu kurgunun, Arsenal karşısında işe yarayacağını düşünmüş. Her teknik direktör, maç öncesinde planladıklarının kusursuz olduğuna inanır. Ben Prandelli’nin maç öncesinde kendi yaptığı planın kusursuz olduğunu kendisini nasıl inandırdığını anlayamıyorum.

        - İkinci yarıda ne değişti?

        G.Saray; farklı bir stratejiyle, 4’lü savunmayla, Melo ve Sneijder’ı birer adım öne çıkartarak başladı. Ancak bu değişiklikleri konuşmaya bence gerek bile yok. İlk yarıda Prandelli’nin takımını, ikinci yarıda ise G.Saray’ı izlediğimizi söyleyebiliriz. İkinci yarıdaki oyun daha dengeli olsa da her ikisi için de yeterlidir diyemeyiz.

        Oyuncu performansları nasıldı?

        G.Saray’da formda görünen bir oyuncu yok. Muslera’nın yediği gollerde pozisyonlar belki kaleci için zordu ancak hiç birine dokunamamış olması onun da performansının yeterli olmadığını gösteriyor. Takım genel performansı için ise rahatlıkla düşük diyebiliriz ancak bu anlayışla oynanmaya devam edildiğinde oyuncuların performanslarının daha da düşeceğini öngörebiliriz.

        Fakat Sneijder’a parantez açmak gerekir. Ait olmadığı bir mevkide olmasına rağmen bunu denemesi ve gayretli oynaması göze çarptı. Aslında Prandelli’nin bu taktik anlayışı ile ortaya iyi bir performansın çıkmasını beklemek çok zor. Fizik olarak hazır olabilirsiniz, teknik olarak üst düzey oyuncularınız olabilir ama taktik anlayışınız takımın genel performansını etkiler. G.Saray’da performans düşüklüğünün en büyük nedeni Prandelli’nin anlayışıydı.

        BU SONUÇ ŞANSTIR

        Aslında dün gece Emirates’te G.Saray adına o kadar büyük yanlışlar vardı ki anlatmakla bitmez. Ancak tüm bunlara rağmen henüz maçın ilk yarısından unutulmayacak bir hezimetin çıkmaması Galatasaray adına büyük şanstır.

        YANLIŞTA ISRAR EDİYOR

        Prandelli gibi deneyimli bir teknik direktörün yanlış bir şey hayal etmesinden çok yanlışı ısrarla görmemesi kendi kariyeri açısından büyük hayal kırıklığıdır.

        Diğer Yazılar