Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bedenlerimizin birbirine yakınlığı, akan terin miktarı, vahşice çekiştirilen kıyafetler, vücutlarımızdan yayılan kokular, birbirimizin kirpiklerini sayacak kadar yakın olmamız, bedenlerimizin teması, kapladığımız küçücük alanda paylaşmaya çalıştığımız ortak bir tecrübe...

        Ortam her şeyiyle cinsel çağrışıma müsait, gel gör ki hiçbirimizin seks düşünecek hali yok. Bacaklarımız bile zor tutuyor.

        Gündüz başımıza güneş geçmiş, iki üç saattir su içmemişiz ve hareket edecek alanımız yok. Bir kişinin zor kaplayacağı alanda üç-dört kişi üst üste duruyoruz.

        Konserin başlaması için geçmek bilmeyen dakikaları sayıyoruz ve en önde olmaktan dolayı ne kadar ayrıcalıklı olduğumuzun henüz farkında değiliz.

        ÖN SIRA SAVAŞI

        Bir dip dalgası geliyor gerilerden, herkes birbirini ister istemez itiyor. Bir daha görüşmemek üzere yeni dostluklar kuruluyor oracıkta. Hortumla üzerimize su fışkırtsınlar diye tezahürat yapıyoruz. Fışkırtılan su dünyanın en iğrenç suyu olabilir; kokusundan belli.

        Grup seks değilse de bir devrim yürüyüşünün dayanışması belki de halimiz. Herkes birbirine çok saygılı. Kadın-erkek fark etmiyor, bedenlerimiz birleşecekmiş kadar yakın ama ne fortçuluk ne yankesicilik söz konusu.

        Arkadan ittikçe adrenalin artıyor, daha da sıkı sıkıya tutuyorsunuz sahip olduğunuz o küçük alana. Çocuğunu kurtarmak için arabayı havaya kaldıran sıradan insanın hikâyesine inanıyorsunuz.

        Tabii en ön sıra hayattaki bütün ayrıcalıklar gibi gençlerin özel alanı. Bir an 20 yaşının ne kadar büyüleyici olduğunu hatırlıyorsunuz. Kendrick Lamar sahnedeyken seyirciyle göz teması kuruyor; bu bana yetti bile.

        Hareket eden bir tekneden açık denize atlamak, balonla dolaşmak, sokak yürüyüşüne katılmak, Golden Gate Köprüsü’nden yürürken atlamayı düşünmek, evden kaçmak gibi herkesin hayatında en azından bir kere mutlaka tatması gereken bir deneyim.

        MEMELER FORA

        HIP-HOP hâlâ erkek egemen, fazla maskülen... Ama ciddi bir kadın dinleyicisi de var. Tabii rap yıldızları da rock’ın steril olmadığı yıllardan kalma gelenekleri sürdürüyorlar...

        Peşlerinden koşan “groupie” hayranlarla yaşanan tek gecelik ilişkiler, seyircilerin arasından sahneye, daha sonra da kulise davet edilen şanlı genç kadınlar, rap’çilerin kapısında saatlerce beklemekten çekinmeyenler...

        Sahneden A$AP Rocky sesleniyor, “Yok mu aranızda memelerinizi açacak olan?” Kalabalıktaki kadınlar birilerinin sırtına çıkarak kendilerini gösteriyorlar...

        YG ve ekibi sahnede dans edecek genç kadınları, “Memeler dışarı” anonsundan sonra izleyenler arasından seçiyor. Sutyenler çıkıyor, elde sallanıyor, üstsüz şov başlıyor... Eğer seçilmiş kişi kalabalığın tam ortasındaysa insan havuzunun üzerinden yüze yüze sahneye varıyor.

        MİGOS RÜZGARI

        Yılın en çok konuşulan grubu Migos’u önce küçük sahneye koymuşlar, izdiham olunca panik yaşandı. Sonunda büyük sahneye aldılar. Atlantalı üçlü Migos nasıl bu kadar büyüdü? Bu sene Altın Küreler’de Donald Glover teşekkür konuşmasında onlardan bahsetti şöyle bir, patlayış o patlayış. Şimdi “Culture” albümleriyle Kültür’ün hâkimleri.

        #RollingLoud2017

        HER SENE MIAMI’DE

        BU seneki festival programını görünce önce şaka zannettim. Hip-hop’ta zirvede kim varsa festival programına almışlar, bir tek Drake eksik. Meğer hepsini bağlamışlar.

        Üç sene önce bir depoda başlayan küçücük bir festivaldi Rolling Loud. Geçen sene genç rap’çilerle biraz büyüdü. Bu sene ise Miami’de şehrin en büyükparkını ele geçirdi.

        Biletler erken satışta 250, son dakikada 350 dolara çıktı. 40 bin bilet satıldı, kapasite doldu.

        Üç günlük festivalinin yorgunluğu bir haftada geçmedi.

        BİR DAHA MI?

        Mayıs ayında Miami’de bir hafta sonu ve dünyanın en büyük yıldızları. Gözümü kırpmadan giderim.

        EN İYİ KİMDİ?

        Ben tarafsız değilim, Kendrick Lamar bir numaram.

        Festivale birlikte gittiğim ve hip-hop’a benden daha çok hâkim olan arkadaşım ise zirveye Travis Scott’ı koyuyor. Çünkü kalabalık en çok onunla kendinden geçmiş. Ardından A$AP Rocky diyor, ki haksız değil. Üçüncü sırada ancak Kendrick Lamar; çünkü seyirci henüz yeni şarkılarına çok hâkim değil, o da sahnede kendini oradan oraya atmak yerine daha çok duruyor. Ama tabii şarkılar o kadar iyi ki...

        Aklımızda kalan diğer performanslar: Playboi Carti, hapisten yeni çıkan XXX Tentacion, Joey Bada$$ ve YG oldu.

        Bu yoğunlukta Mick Jenkins’i kaçırdığıma pişmanım.

        Diğer Yazılar