Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - MUTLAKA olumsuz taraflarından bakmak zorunda değiliz. Hangi partiden olursa olsun insanların sandığa gitmeleri, sandıklara sahip çıkmaları, demokrasiye inanmaları önemli bir gösterge. Birçok ülkede seçime katılım oranı düşerken bizde her seferinde yükseliyor, bunu kutlamamız gerekiyor. İnsanlar tatilden dönüyorlar, müşahit olarak çalışmak için gönüllü oluyorlar, herkes her düşüncesini paylaşıyor, mitingler yapılıyor...

        - Niye miting yapıldı diye değil, mitinge kaç kişi katıldı diye tartışıyoruz. Bunun farkında olalım, miting yapmak önemli bir adımdır demokrasi için. Türkiye sancılı da olsa çok partili demokrasiyi, seçim kültürünü benimsedi. Sandıktan çıkan sonuçtan daha önemli olan bu: İyi ki işleyen bir sistemimiz var.

        - Sandığa bu kadar insanın gitmesi büyük başarıdır, Batı’da olmayan bir seçim kültürümüz var. Kimsenin moralini bozmasına gerek yok. Daha nice seçimler olacak, nice sandıklar kurulacak ve sonunda kazanan halk olacak. Bir seçimden öğrendiğimizi bir başkasına aktaracağız. Sonuçta Türkiye dışarıdan ve içeriden oynanan onca oyuna rağmen dimdik ayakta duruyor ve kendi kararlarını veriyor.

        - CHP ile Saadet ve İYİ Parti yan yana geliyor, BBP ve MHP gibi birbirinden kopmuş partiler yan yana geldi bu seçim sayesinde. Bunun bir tarihi uzlaşma süreci olduğunu fark etmemiz gerekiyor. Kâğıt üzerinde değil, yaşayarak farklı uçların bir araya gelip diyalog kurduğu bir ülkemiz varmış işte. Sandık bunu gösterdi.

        - Türkiye’yi sadece kendi arkadaş çevreleri ve sosyal medyadan takip edenler için bu kaçıncı seçim yenilgisi? Bütün veriler Türkiye’de muhalif kesimin kendi içine kapalı, “biz bize” konuşma alışkanlığından bir türlü vazgeçemeyen sınırlı bir kitle olduğunu gösteriyor. Beyaz Türkiye’nin sınırlarını genişletmek için bir başka seçim yenilgisi daha mı gerekecek?

        - Nişantaşı-Cihangir saltanatları gidiyor, sosyal medyanın yankı odaları yerle bir oluyor. Sosyal demokratların kendi kendilerine yaptıkları propaganda sona eriyor. Sandıktan alınması gereken sonuç bu. “En iyi şarkıcı bizde, en iyi oyuncu bizde” gibi elitist yaklaşımlarla karşındakini küçümseyerek olmuyor işte. Muharrem İnce’nin tek başına sağladığı başarı, samimiyeti ve halkın dilini yakalayabilmesiydi; doğruya doğru biraz AK Partili gibi davranarak bireysel oylarını artırdı. Partisi ders alacak mı? Belli değil.

        - Meral Akşener bu seçimin en büyük mağlubu. Vaat ettiği dinamizme karşı aldığı oy oranı şaşırtıcı derecede az. Akşener’in sağdan hiç oy almadığı ortada; CHP’nin sanki çok oyu varmış gibi bir de İYİ Parti ve HDP’ye paylaştırmış. Öte yandan MHP’den hiç oy almamış. Önümüzdeki günlerin tartışılması gereken önemli sonuçlarından biri bu olmalı. İpucu: Sorun Meral Akşener’in “solcu” bir kampanya yürütmesi mi?

        Diğer Yazılar