Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Ticaret Odası seçimleri her zaman heyecanlı ve çekişmeli geçer. Önümüze yine böyle bir dönem geliyor. Nisan ayında seçime gidiliyor. Oda’ya 25 yıldır aralıksız başkanlık yapan Ekrem Demirtaş’ın bu seçimde de aday olması bekleniyor. Bugüne kadar girdiği her yarışı kazanan Demirtaş’ın karşısına bu defa işadamı Mahmut Özgener çıkıyor. İzmir şimdi bu iki tanınmış ismin başkanlık mücadelesini izlemeye hazırlanıyor.

        Özgener, önümüzdeki çarşamba günü basın toplantısı düzenleyerek, adaylığını ve projelerini açıklayacak. Demirtaş da çalışmalarını sıkı şekilde sürdürüyor, çeşitli yeniliklerle nisan ayında üyelerin karşısına çıkmayı planlıyor. Bakalım bu güzel ve renkli yarış nasıl noktalanacak, hep birlikte izleyip göreceğiz. Ancak sonuç ne olursa olsun, Ticaret Odası’nın bu seçimden de güçlenerek çıkacağı ortada. Kaliteli rekabet en çok Oda’nın geleceğine yarıyor çünkü..

        Büyük bir tecrübe

        İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tabii ki her açıdan büyük bir tecrübeye sahip. Çeyrek asır süren başkanlığı döneminde pek çok atılım gerçekleştirdi, pek çok da eleştiri aldı. Görev süresi içinde, “İzmir ile dış dünya arasında” en yakın ülkelerden başlayarak yakın ilişki kurdu, karşılıklı iş fırsatları yarattı. İzmir turizmine önemli katkılar sağladı, özellikle “kruvaziyer turizminin” gelişmesi için çok gayret sarfetti. Kentin bir marka kente dönüşebilmesi için “ticaretten sanayiye, spordan tanıtıma” kadar oldukça geniş bir yelpazede çalışmalar yürüttü. Çeşitli ülkelerden uluslararası ödüller ve nişanlar aldı. “Hayattaki en büyük başarım” dediği İzmir’in ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurdu. Yüksek özgüveni, Oda’yı çok iyi bilmesi ve tanıması, tecrübesi ve bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler en önemli avantajı. Başarısız olan ve eleştirilen bazı projeleri ise zayıf noktası..

        Futbolun içinden

        İş ve spor dünyasının yakından tanıdığı biri olan Mahmut Özgener de oldukça başarılı bir kimlik.. 1987’den bu yana tütün sektöründe çalışıyor. 1999-2006 arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2006’da Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili oldu. Dört ayrı dönemde de Altay Kulübü’ne başkanlık yaptı. 2008’de ise Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Bu görevde üç yıl kaldı. Spor ve iş dünyasına yakınlığı avantajı, yeni adaylık yolculuğu ise hem avantajı, hem dezavantajı. Bu tabloyu nasıl değerlendireceğine bağlı..

        Aman dikkat

        - 7 Ocak’ta yapılacak CHP İzmir İl Kongresi öncesi, başkanlık görevine şimdiden 7 kişi talip olmuş, aday bolluğu yaşanıyormuş.

        - Bolluk olması demokrasi adına iyidir, yeter ki “nerede çokluk, orada yokluk” cenderesine düşülmesin!..

        Sinemanın en talihsizi

        - Şarkıcı Sıla’nın sevgilisi Ahmet Kural, “Ailecek Şaşkınız” filminde Cengiz Bozkurt’un hayatını kurtarmak için suni teneffüs yapmış, “ilk kez öpüşme sahnesinde oynadım, o da Cengiz’le oldu” demiş.

        - Senin bu yaşadığın “gökten Ahu Tuğba yağar, bizim başımıza Behçet Nacar düşer” benzetmesine cuk oturmuş vallaha!..

        Hepimize öğretti

        - RTÜK, müzik kanallarına Hadise’nin “Sıfır Tolerans” klibi için ceza kesmiş, “Hadise jakuziye bikiniyle giriyor, erkeğin de üstü çıplak” demiş.

        - Demek biz yanlış biliyormuşuz, meğer jakuziye bikiniyle değil, pijamayla girilirmiş, RTÜK sayesinde bunu da öğrendik!..

        Bade İşçil’e bir destek de benden

        Dizi ve sinema oyuncusu Bade İşçil erkek-kadın arasındaki farkları yorumlamış, “erkekler bizden daha düz, kafaları daha sade çalışıyor, hep nazlılar, kadına göre daha muhtaç bir canlı türü” demiş. Aramızda aslında 100 temel fark var, ama Bade hanım sadece 4’ünü sayabilmiş.

        Kalan bazılarını da ben aktarayım:

        - Kadın yüksek sesle konuşmayı ve sesli düşünmeyi sever, erkek her ikisini de içinden yapar.

        - Bu yüzden kadınlar erkekleri “duygusuz bencil yaratıklar” olarak görür hep!..

        - Erkeklerin kadınlarla ilgili en şikayet ettikleri şey: Kadınların onları değiştirmeye çalışmasıdır.

        - Kadınların erkeklerle ilgili en şikayet ettikleri şey: Erkeklerin onları dinlememesidir.

        - Kadın bir koca buluncaya kadar gelecekten endişe eder.

        - Erkek evlenecek bir kadın buluncaya kadar gelecekten endişe etmez.

        - Bir kadın bir erkekle onun değişeceğini umarak evlenir, ama o değişmez.

        - Bir erkek bir kadınla onun değişmeyeceğini umarak evlenir, ama o değişir.

        - Kadınlar iletişim kurmak için günde 20 bin kelime, mimik ve jest kullanır.

        - Erkeklerde bu sayı sadece 7 bindir, mimiksiz ve jestsiz!..

        Elini çabuk tut Göztepe

        Antalya’da kampta olan Göztepe cephesinden bir haber düştü önüme dün.. Takımın en kaliteli futbolcusu golcü Jahovic, sözleşmesini yenilemek için yönetimden haber beklediğini söylüyor. İyi bir teklif sunulması halinde, ilk tercihinin Göztepe olacağını da vurguluyor.

        Eminim ki Göztepeli yöneticiler bu sözleşmenin hazırlığını yapıyorlardır. Çünkü, takımın Süper Lig’e yükselmesinde ve Süper Lig’de de başarılı bir grafik çizilmesinde Jahovic’in katkısı tartışılmaz. Madem sözleşme vakti yaklaştı, o halde Göztepe’nin elini çabuk tutmasını tavsiye ederim. Diğer kulüpler devreye girip kafasını karıştırmadan ve beklentilerini daha fazla yükseltmeden, Jahoviç’le sözleşme uzatılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Bu fiyata böyle golcü bulamaz zira..

        Diğer Yazılar