Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Basketbol Başkanı Turgay Demirel FIBA Avrupa başkanlığına aday oldu. 2006 yılından beri FIBA başkan yardımcılığını görevini yürüten Demirel son başvurma tarihinden on gün önce dilekçesini göndererek resmen adaylığını açıkladı. 1977 de Avrupa Yıldızlar Şampiyonu olan milli takımda beraber oynadığımız Turgay Demirel'in 1978 yılında Avrupa sekizincisi olan ekipte takım kaptanlığını yapmıştım. O zamanlar çok iyi bir oyuncu olan Demirel şimdi de iyi bir yönetici olarak yoluna devam ediyor. 15-16 Ma-yıs'ta Münih'te yapılacak FIBA genel kurulunda yeni başkan belirlenecek.Sevgili arkadaşım Turgay Demirel'e başarılar diliyorum.

        Beko Ligi'nde İzmirliler kaybetti

        21. haftası oynanan Beko Basketbol Liginde üç İzmir takımı maçlarını yenilgiyle kapattı. Pınar Karşıyaka Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Fenerbahçe Ülker'e

        kendi evinde direnemezken, ligin blok krallığı istatistiğinde lider durumda olan genç Furkan Aldemir'in 16 sayı 14 reboundlık performansı sevindiriciydi. Bornova Belediyesi deplasmanda güçlü Türk Telekom'a karşı koyamayarak farklı yenildi. Bir hafta öncenin flaş ekibi Aliağa Petkimspor ise İstanbul'da Beşiktaş ColaTurka'ya ilk yarısını on bir sayı önde bitirdiği maçta kadro darlığı yüzünden kaybetmekten kurtulamadı. Bu hafta ekiplerimizi zorlu karşılaşmalar bekliyor. Bornova Belediyesi evinde Beşiktaş ColaTurka'yı ağırlarken, Pınar Karşıyaka deplasmanda Galatasaray Cafe Crown'a konuk olacak. Aliağa Petkimspor ise şampiyonluğun en büyük adaylarından Efes Pilsen ile İstanbul'da karşılaşacak.

        Burhaniye Belediyesi 1.Lig'de

        Geçen hafta Kütahya'da beş gün süren karşılaşmalar sonunda altı takım arasında birinci olan Burhaniye Belediyesi, normal sezonu lider bitiren Alanya Belediyesi ile birlikte 2010-2011 sezonunda Türkiye Bayanlar Basketbol liginde oynamaya hak kazanan ikinci takım oldu. Daha önce de yıllarca Ege'yi birinci ligde temsil eden Burhaniye Belediyesi'ni tebrik ediyor, 1. Lig'de başarılı ve kalıcı olmalarını diliyorum.

        Diğer Yazılar