Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak Sportif A.Ş. yönetimi sezon başında ilginç bir karar alarak 10 yıldan fazla bir süredir takımın baş antrenörlüğünü yapan, özellikle son iki sene büyük başarılara imza atan Ozan Bulkaz’ı görevden alarak yerine yardımcısı Mehmet Kabaran’ı getirdi. Bulkaz önderliğinde iki sene önce ikinci ligden birinci lige çıkma başarısı gösteren Uşak Sportif, geçen sezon da ligi yedinci sırada tamamlayarak hem Play-Off’lara kaldı, hem de Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

        İşin daha da ilginç olanı, Bulkaz geçen yıl yardımcısı olan Kabaran’ın asistanlığına getirildi. Geçen hafta sonu sezonun 3. maçında deplasmanda Rönesans Ted Ankara Kolejlilere 88-84 yenilen Uşak Sportif A.Ş. baş antrenörlüğe tekrar Ozan Bulkaz’ı getirdi. İlk hafta İstanbul’da Galatasaray Liv Hospital’a yenilen Uşak Sportif, ikinci hafta kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kaybetmişti.

        İki deplasman yenilgisi normal olduğunu düşünürsek yalnız evdeki mağlubiyet başarısızlık sayılır. Bir maçla antrenör değişimine gitmek yıllardır istikrarlı tutumuyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Uşak Sportif yönetimine pek yakışmadı.

        Şimdi merak edilen Mehmet Kabaran’ın Bulkaz’ın yardımcılığını kabul edip etmeyeceği.

        2. Lig ısınıyor

        Basketbol ikinci liginde büyük bir çekişme yaşanıyor. Tüm takımların birbirlerini yenebilecek güçte olmaları zaman zaman sürpriz sonuçların çıkmasına neden oluyor. İddialı Ege takımlarından Best Balıkesir, Sinpaş Denizli Basket ve Akhisar Belediyesi ilk haftalarda aldıkları beklenmeyen yenilgilerden sonra seri galibiyetlerle üst sıralara tırmandılar. İzmir ekiplerinden Socar ilk iki maçını kazandıktan sonra oyun kurucuları Hakan Köseoğlu’nun cezalı, Fırat Töz’ün sakat olması nedeniyle bu mevkide tek kalan Buğra Gacemer’in iyi performansına rağmen zorlanıyor. Orkide Gediz Üniversitesi de aynı şekilde ilk iki maçını kazanırken Polat Kocaoğlu ve Çağdaş Erdoğan’ın sakatlanmalarıyla güç günler geçirdiler. Diğer İzmir takımı Gelişim Koleji evinde Socar’a yenilmesine rağmen her yıl olduğu gibi mücadeleci karakteriyle yola başarıyla devam ediyor.

        Salı günü Gelişim Koleji spor salonunda İzmir derbisinde ev sahibi ile Orkide Gediz Üniversitesi karşı karşıya geldiler. Maçın genelinde üst düzey bir basketbol ve yüksek yüzde yoktu fakat sahada maçı kazanmak için büyük bir mücadele veren teknik heyet ve oyuncular vardı. Spor etiği içinde en ufak olay çıkarmadan terlerinin son damlasına kadar savaştılar.

        Hele tribünlere ne demeli. Bir tarafta Gelişim Koleji’nin öğrencileri, diğer tarafta Gediz Üniversiteli gençler. En ufak bir taşkınlık yapmadan bütün maç takımlarını destekleyerek müsabakayı tam bir festival havasına çevirdiler. Karşılaşmayı ev sahibi Gelişim Koleji galip bitirdi (62-57), fakat asıl kazanan İzmir basketbolu ve bu maçı izleyen basketbolseverler oldu. Maçın en önemli notlarından biri de ilk iki periyotu 25-25 biten bir karşılaşmada Gelişim Koleji oyuncusu Derek Williams’ın son periyotta 24 sayı atmasıydı.

        Diğer Yazılar