Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2000 yılında sevgili arkadaşım Celal Arısan ile birlikte kurduğumuz basketbol okulumuz Atatürk Lisesi Spor Salonu’nda devam ediyor. Basketbola ilgi bu yıllarda çok arttı. 6 yaşından itibaren basketbola başlayan çocuklar büyük bir hevesle antrenmanlara devam ediyorlar. Bu en çok çocukların velilerinin hoşuna gidiyor. Çünkü çalışmalarda büyük enerji sarf eden çocuklar evde daha uslu olurken, antrenmanda edindikleri disiplin ve yardımlaşma alışkanlıkları, normal ve okul yaşamlarına da etkisini olumlu yönde gösteriyor. Bu yıl kız öğrencilerin de artış göstermesi sevindirici. Ailelerin çocuklarının sağlıklı gelişmesi açısından onları mutlaka bir spora yönlendirmeleri gerekir.

        Türkiye yabancı cenneti

        Bu sezon çıkan 6 yabancı oyuncu kararından sonra Türk oyuncularının aldığı süreler tartışılırken, bu sefer de yabancı antrenör transferleri eleştiri konusu olmaya başladı. Sezona Türk antrenörlerle başlayan üç takım yerlerine yabancı coach getirince ligde yabancı antrenör sayısı yediye yükseldi. Trabzonspor, Hakan Demir’in yerine Nenad Markovic, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Murat Polat’ın yerine Drasko Prodanovic, Tofaş‘ta Erhan Toker’in yerine Ilias Zouros’u takımlarının başına getirdi. Bu transferlerle birlikte Basketbol Ligi’nde yabancı antrenör sayısı yediye yükseldi. Yabancı antrenörü olan diğer takımlar, Fenerbahçe Ülker (Zelyko Obradovic), Anadolu Efes (Dusan Ivkovic), Banvit (Zoran Lukic), Royal Halı Gaziantep (Jure Zdovc). Avrupa liglerinde en çok yabancı antrenör Alman liginde bulunuyor. Almanya liginde 18 takımın 11’inde yabancı antrenör görev alırken, bu sayı Fransa’da 18 takımda 3 yabancı coach, İspanya’da 18 ekipte 2 yabancı antrenör. Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi ligimiz Almanya’dan sonra Avrupa’da en fazla yabancı antrenör barındıran ikinci lig. Bu arada bir Türk antrenörü (Erman Kunter) Fransa Ligi’nde Le Mans’da başarıyla görevini sürdürüyor. Bakalım yabancı cennetine dönen ligimiz yıllar içinde Türk basketboluna yarar mı, zarar mı getirecek.

        Galatasaray Carter’a çengel attı

        Son günlerde Galatasaray Liv Hospital’ın Uşak Sportif’in başarılı oyuncusu Justin Carter’ı transfer etmek istediği medyaya bomba gibi düştü. Geçen haftalarda oyuncuları Furkan Aldemir’in NBA’de Philadelphia 76ers’a gitmesinde başta menajeri olmak üzere Furkan’a ve 76ers’a sert eleştiriler getiren Galatasaray Liv Hospital yöneticileri bu girişimi nasıl etik görüyorlar acaba. Şimdi ne olacak? Uşak Sportif’in en iyi oyuncularından biri olan Carter’ın kafası karıştı. O tabii ki Euroleague’de oynayan ve ligde şampiyonluğu kovalayan Galatasaray’ı tercih edecektir. Bu transfer gerçekleşmese bile bundan sonra kafası karışan Carter’ın Uşak Sportif’te iyi bir performans göstermesi zor gibi görünüyor.

        Diğer Yazılar