Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye liglerinde 2014-2015 sezonunun sonuna yaklaşırken Erkekler Bölgesel Ligi’nde Play-Off eşleşmeleri belli oldu ve karşılaşmalar bu hafta başlıyor.

        48 takımın katılımıyla başlayan ligde 32 ekip ikinci turda sekizerli 4 grup halinde çift devreli lig usulü oynadılar ve ilk dörde giren takımlar Play-Off’a kalma başarısını kazandılar.

        1-4,2-3 olarak eşleşen takımlar iki maç kazanan üzerinden oynayarak çeyrek finalistleri belirleyecekler ve onlar da eleme usulü oynayarak dörtlü finale kalacak ekipleri belirlemiş olacak.

        İŞTE EŞLEŞMELER

        Final grubundan da ilk iki sırayı alan takımlar gelecek sezon 3. Lig’de oynama hakkı kazanacaklar. Cuma günü başlayacak Play-Off’lara İzmir’den Pınar Karşıyaka Gelişim, Bossan Spor Kulubü ve Buca Belediyesi ekipleri katılmaya hak kazandı. Buca Belediyesi, İstanbul Yeşilyurt ile eşleşirken, Bossan Spor Kulubü, İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık’ın rakibi oldu.

        En ilginç eşleşme ise Pınar Karşıyaka Gelişim ile Başkent Karşıyaka takımlarının arasında gerçekleşti. İki Karşıyaka takımından biri sevinirken diğeri üzülecek.

        İşin enteresan tarafı iki takımın da onur başkanı olan Ateş Özerk’in ne yapacağı. Ateş ağabey bakalım hangi takımı tutacak.

        Pınar Karşıyaka Gelişim takımını, Karşıyaka Spor Kulübü’nün genç takımı oyuncuları oluşturmakta.

        GENÇLERE ŞANS

        Geçen yıl da Tire Bilgi Koleji adı altında bölgesel lige katılan Pınar Karşıyaka yöneticileri, genç oyuncularının maç tecrübesi kazanması açısından çok olumlu bir karar almışlar. Nitekim bunun en güzel örneklerini Anadolu Efes ve Banvit takımları göstermiştir.

        Genç oyuncularını İkinci Lig’de Pertevniyal ve Kırmızı Banvit isimleriyle oynatıp, onlara tecrübe kazandırarak daha sonra A takımlarında yer vermişlerdir.

        Pınar Karşıyaka da en kısa zamanda genç takım oyuncularıyla üst liglerde yer alacak ve o oyunculardan A takımda da yararlanacaktır.

        Üçüncü Lig’de Play-Off oynayacak takımlarımıza başarılar diliyor, en az ikisinin gelecek sezon 2. Lig’de yer almasını temenni ediyorum.

        3. Lig ekiplerimiz başaramadı

        3. Lig’de İzmir’in iddialı ekiplerinden Bostanlıspor ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çeyrek finalde elenerek dörtlü final hakkı kazanamadı.

        Halbuki Play-Off’lara iki ekibimiz de çok iyi girmiş ve Bostanlıspor Muğla Ormanspor’u, İzmir Büyükşehir Belediyesi de Bursaspor’u eleyerek çeyrek finale kalma başarısını göstermişlerdi.

        Çeyrek finalde Bostanlıspor Kırmızı Banvit’le eşleşirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de Acıbadem Üniversitesi’nin rakibi oldu. İki temsilcimiz de oynadıkları 2 karşılaşmayı şanssız bir şekilde kaybederek elendiler.

        Ekiplerimiz şimdi geçen yıl Socarspor’a olduğu gibi, 2. Lig takımlarının kapanan veya çekilenlerin yerine federasyonun kendilerini tercih etmelerini bekleyecekler.

        Diğer Yazılar