Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son yıllarda Play-Off sistemine dönüldükten sonra normal sezonun fazla önemi kalmadı. Bütün sezonu başarıyla sürdüren bir ekip Play-Off’larda kaybettiği iki maçla sezona veda edebiliyor.

        Bunun en yakın örneğini son Darüşşafaka Doğuş-Medical Park Trabzonspor eşleşmesinde gördük. Bütün sezonu başarıyla götürüp 3. sırada bitiren Darüşşafaka, 6. sırada bitiren Trabzonspor’a iki maçı kaybederek bu seneyi kapattı.

        Burada en önemli faktör teknik heyetin takımın form durumunu Play-Off’a göre ayarlayabilmesidir. Çarşamba günü oynanan çeyrek finalin 3. karşılaşması öncesi Pınar Karşıyaka için bazı endişelerim vardı.

        Bunlardan birincisi rakip Banvitspor kadrosunda 7 yabancı oyuncu barındıran, Eurocup’ta yarı final oynamış güçlü bir ekipti. İkincisi ise iyi bir sezon geçirmiş olan Pınar Karşıyaka’nın oynayacağı bu maçı kaybettiği takdirde sezonu kapatacağı düşüncesiyle oyuncuların strese girip her zamanki performanslarını gösterememesiydi.

        Fakat korktuğum başıma gelmedi. Pınar Karşıyaka maça müthiş konsantre olmuş bir şekilde başladı ve ilk 5 dakikada rakibini öyle sürklase etti ki Banvitspor daha sonraki dakikalarda da kendini toparlayamadı.

        Müthiş bir savunma ve hızlı hücuma bir de yüksek şut yüzdesi eklenince Banvitspor’un yapacak fazla bir şeyi kalmadı. Üçüncü periyota da aynı tempoyla girince Kaf-Kaf maçı 25. dakikada bitirdi ve son periyotta Türk oyuncularını oynatarak yabancılarını dinlendirme fırsatını buldu.

        Şimdi yarı finalde rakip Fenerbahçe Ülkerspor. 5 maç üzerinden oynanacak seride saha avantajı Fenerbahçe Ülkerspor’da olması sebebiyle favori gibi gözükseler de Pınar Karşıyaka çarşamba günü oynadığı basketbolu oynarsa, seriyi rahatlıkla geçer.

        Kaldı ki Fenerbahçe çeyrek finalde eşleştiği eksik kadrolu Galatasaray Liv Hospital’ı güçlükle geçtiği göz önüne alınırsa, final Pınar Karşıyaka’ya uzak gözükmüyor.

        Haydi Kaf-Kaf tarihi bir zafere daha imza at.

        Diğer Yazılar