Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Basketbol Birinci Ligi bir ay önce yeni federasyonun aldığı kararla bu sezon Basketbol Süper Ligi (BSL) ismini alırken, kadınlarda da lig, Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) adı altında oynanacak.

        Geçen yılki Erkekler İkinci Ligi, Türkiye Basketbol 1. Ligi (TBL), Kadınlar 2. Ligi, Türkiye Kadınlar 1. Basketbol Ligi (TKBL) , Erkekler 3. Ligi de Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) olarak değiştirildi.

        Geçen yıl getirilen 6 yabancı kuralından olsa gerek bu sezon Süper Lig’in çoğu takımları kadrolarını büyük ölçüde değiştirdiler. Bugüne kadar yapılan transferlere bakıldığında Fenerbahçe ve Anadolu Efes’te en az değişim görülüyor.

        KSK YENİLENDİ

        Şampiyon Pınar Karşıyaka’ya baktığımızda geçen sezonki kadrodan Juan Palacios, Kenny Gabriel, İnanç Koç, Soner Şentürk ve Egemen Güven kalırken, Joe Ragland (Milano), Justin Carter (Galatasaray), Josh Carter (Türk Telekom), Kerem Gönlüm (Galatasaray), Muhammed Baygül (Rönesans TED Ankara Kolejliler) yeni gelenler olarak görünüyor.

        Şampiyon takımın bel kemiği oyuncular Bobby Dixon, Jon Diebler, D.J. Strawberry, Erkan Veyseloğlu gibi oyuncular iyi kontratlarla başka takımlara gittiler.

        Bunu öz Karşıyakalı sevgili Ateş Özerk ağabeyim Bizans oyunları olarak nitelendirir ama ben ona katılmıyorum. Bana göre bu doğanın kanunu. İyi sezon geçiren bir sporcunun önündeki sezonda gelen transfer tekliflerini değerlendirmesi en büyük hakkı olduğunu düşünüyorum.

        Profesyonel sporcular bir yerde istikballerini düşünmek zorundalar ve böylesi fırsatları kaçırmamak durumundalar. Uzun vadede bu transferler onlara ne getirir tartışılabilinir, ancak bu fırsat bir daha da önlerine çıkmayabilir.

        1987’de de Karşıyaka şampiyon olduktan sonra oyuncuları diğer takımlar tarafından transfer listesinin başına geçmiş ve birkaç yıl içinde oyuncular ayrılmıştı.

        UŞAK’A 8 İSİM

        Süper Lig’in diğer Ege ekibi Muratbey Uşak Sportif de ise geçen sezondan hiçbir oyuncu kadroda kalmazken, Tyren Johnson (Okapi Aalstar), Paul Harris (Gravelines), D’Angelo Harrison (St.John’s Red Storm), Giordan Lee Watson (Energia), Evaldas Kairys (Zvaigzdes), Mesut Ademoğlu (Torku Konyaspor), Can Korkmaz ve Yunus Akçay’ı (Trabzonspor) transfer edildi. Tamamen sıfırdan kurulan kadronun oturması biraz zaman alacaktır. Uşaklı taraftarların sezon başında sabırlı olmaları gerekir.

        Her iki ekibimize de yeni sezonda başarılar diliyorum.

        Milli takımın Çeşme kampı

        A Milli Basketbol Takımımız, 4-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak Avrupa şampiyonası hazırlıklarına geçen sene olduğu gibi bu yıl da Çeşme’de başladı. 20 Temmuz’da başlayan kamp 25 Temmuz’da sona erdi.

        Kaynaşma amacıyla yapılan kampta sporcular günde bir idman yapıp diğer zamanlarını dinlenerek ve denize girerek geçirdiler. Takımın eksik olmasına rağmen çok faydalı bir kamp olduğuna inanıyorum.

        İki yıldır yapılan bu kamplar zamanında Çeşme’ye de büyük hareketlilik geliyor. İdmanlar seyircilere açık yapıldığı için tüm basketbolseverler büyük ilgiyle izlemeye geldiler.

        İdmanlardan önce ve sonra oyunculardan imza aldılar, onlarla fotoğraf çektirdiler.

        Büyük neşe içinde geçen antrenmanlar sonrası moralli bir şekilde sona erdirilen kamp, 27 Temmuz’da İtalya’nın Bormio şehrinde başlayacak ve 12 gün sürecek zorlu kondisyon kampına güzel bir hazırlık oldu.

        Diğer Yazılar