Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’in gururu Pınar Karşıyaka bu yıl çok zorlu bir sezon yaşıyor. Geçen senenin şampiyonu sıfatıyla çıktığı Spor-Toto Basketbol Ligi’nde bütün gözler üstünde olduğu gibi, ilk kez katıldığı Euroleague’de de çok güçlü takımlarla karşı karşıya geliyor.

        Avrupa ile ligi beraber götürmek zor bir durum. Haftada 2 karşılaşma oynuyorsunuz. Bazen oynadığınız bir maçtan 48 saat sonra diğer bir müsabakaya çıkıyorsunuz. Oyuncuların fiziksel dinlenmesi bir sorun, taktik olarak hazırlanmak ayrı, oyuncuları bir sonraki maça konsantre etmek başka problem.

        SAKATLAR ETKİLEDİ

        Bunların hepsini aşabilmek için geniş bir kadronuz bulunması gerekir, aynı zamanda da bütün oyuncuların formda olmaları zorunludur. Bunlara bir de sakatlıklar eklenince işler iyice zorlaşır.

        Geçen hafta Pınar Karşıyaka çok zorlu bir süreç yaşadı. Euroleague’de grubun en güçlü ekibi olan Barcelona ile deplasmanda oynarken, Spor Toto Basketbol Ligi’nin en iddialı takımı Fenerbahçe’yle de İstanbul’da karşı karşıya geldi.

        Barcelona maçında sakat oyuncuları Justin Carter ve Juan Palacios’tan yoksun oynarlarken, Fenerbahçe karşılaşmasında yine sakat olan Can Altıntığ takımdaki yerini alamadı.

        Her iki maçta da ilk iki periyotu başa baş götüren Pınar Karşıyaka 3. periyotun başında teslim oldu. Bu hafta da Pınar Karşıyaka’yı zorlu sınavlar bekliyor. Cuma günü İzmir’de oynanacak Panathinaikos karşılaşması İzmir ekibinin grupta ilk dörde girmesi açısından çok önemli.

        İlk maçta evinde Barcelona’yı yenerek kendine büyük bir avantaj sağlayan Pınar Karşıyaka, Zalgiris Kaunas’a İzmir’de yenilince bu avantajını kaybetti.

        Panathinaikos maçını kazanırsa ilk dört yolunda büyük bir adım atacak olan Pınar Karşıyaka, aksi bir sonuç halinde haftaya Litvanya’da oynayacağı Zalgiris Kaunas karşılaşmasını mutlaka kazanmak zorunda olacak. Ligde de pazar günü evinde bu sezonun flaş takımı Muratbey Uşak Sportif ile zorlu bir müsabaka kendilerini bekliyor.

        BİLET TEPKİSİ

        Yönetim Panathinaikos maçının biletlerini tam 80, öğrenci 50 TL olarak tespit etmiş.

        Bazı taraftarlar bilet fiyatlarını yüksek bularak özellikle sosyal medyada eleştiriyorlar.

        Rakamlar diğer maçlara nazaran fazla olsa da yöneticilere de hak vermemek elde değil. Bütçeyi tutturmak için hasılattan gelecek miktar önemli. Yurt dışında da maç biletleri bizdekinden çok yüksek. Tabii salonun seyirci kapasitesinin az olması da bu tür maçlarda sorun yaratıyor.

        Yönetimin önemli maçları Halkapınar salonunda oynatmayı gözden geçirmesi gerek. Halkapınar’da oynanacak maçlarda hem daha fazla seyirci karşılaşmaları seyredebilir, hem de yönetim daha çok hasılat temin edebilir.

        Uşak Sportif tutulmuyor

        Sezon başında küme düşme adayları arasında gösterilen Muratbey Uşak Sportif doludizgin gitmeye devam ediyor. Geçen hafta ligin sürpriz takımlarından Demir İnşaat Büyükçekmece Belediyesi’ni yenen Ege ekibi Ankara katliamı nedeniyle ertelenen Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyesi maçını Uşak’ta kazandığı takdirde liderliğe yükselecek. Önümüzdeki pazar Pınar Karşıyaka ile İzmir’de oynayacakları Ege derbisi büyük bir çekişmeye namzet.

        Diğer Yazılar