Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sezon Türkiye ligi şampiyonluğunu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin takdirini kazanan Pınar Karşıyaka, bu yıl iyi başladığı sezonda bir takım nedenlerden dolayı çalkantılı günler geçirdi.

        Bu nedenlerin başında oyun kurucu pozisyonuna büyük ümitlerle transfer edilen Joe Ragland’ın istenilen performansı gösterememesi ve takımdan gönderilmesi geliyordu.

        Bunun yanında Josh Carter’ın hazırlık döneminde uzun süren sakatlığından dolayı form düşüklüğü yaşaması, Justin Carter’ın aldığı transfer tekliflerinden dolayı kafasının karışması ve bütün bu aksiliklere Palacios’un sakatlığı da eklenince takım ister istemez teknik heyetin istediği basketbolu sahaya yansıtamadı. Gönderilen Joe Ragland ve Justin Carter’ın yerine alınan Lazeric Jones ile Bracey Wright’ın takıma adapte olmalarıyla geçen sezon oynanan güzel basketbol geri geldi. Geçen hafta İzmir’de oynadıkları Beşiktaş Sompo Japan lig maçı ile deplasmanda Trabzonspor Medical Park Eurocup karşılaşmasında ortaya koydukları basketbol taraftarlarının yüreğine su serpti.

        Bu maçlarda uyguladıkları çok sert ve baskılı savunma ile rakiplerini sürklase eden Pınar Karşıyaka, bunu hızlı hücumlar ve yüzdeli şutlarla değerlendirince, kolay iki önemli galibiyet aldı. Özellikle Eurocup’ta daha önce İtalya’nın Energia Trento takımına 2 maçta da yenilerek tur şansını zora sokan İzmir ekibi zorlu Trabzon deplasmanından çıkardığı bu galibiyetle tekrar tur şansını elde etti.

        Haftaya İzmir’de İtalyan takımı Reggio Emilia ile oynayacağı karşılaşmayı 8 sayı farkla kazandığı takdirde son 16 takıma kalma şansını yakalayacak.

        Son 2 maçta oynadığı basketbolu bu karşılaşmada da ortaya koyarsa rahatça hedefe varacaklardır.

        Samet Geyik KSK’de

        Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Doğuş’tan Samet Geyik’i kiralık olarak transfer etti. 2.06 boyunda, 22 yaşındaki oyuncu İzmir’de Bornova Belediyesi’nin alt yapısında yetiştikten sonra Tofaş’a transfer olmuş, oradan da bu sezon başında Darüşşafaka Doğuş’a geçmişti. 3-4 pozisyonunda oynayan Samet geçen yıl A Milli Takım aday kadrosunda da yer almıştı. Pınar Karşıyaka’ya uzun yıllar faydalı olacağı açık olan oyuncunun bonservisinin alınması Pınar Karşıyaka için çok olumlu bir adım olacaktır.

        Türkiye Kupası kuraları çekildi

        17-21 Şubat tarihinde Bursa’da yapılacak Türkiye Kupası finallerinin kuraları çekildi. Spor Toto Basketbol Liginin birinci yarı sonunda ilk 8 takım arasında yer alan ekiplerin katıldığı organizasyonda eşleşmeler şu şekilde oldu. Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes, Fenerbahçe – Demir İnşaat Büyükçekmece, Galatasaray Odeabank – Banvit, Darüşşafaka Doğuş- Trabzonspor Medicalpark

        Pınar Karşıyaka açısından bakıldığında kuranın pek şanslı olduğu söylenemez. Çeyrek finalde Anadolu Efes’le eşleşen İzmir ekibi, onu elediği takdirde yarı finalde büyük ihtimalle Fenerbahçe ile eşleşecek ve finalde de diğer taraftan gelen takımla final oynayacak.

        Yol zorlu ve uzun gözüküyor, ancak Pınar Karşıyaka son iki maçtaki oyununu sahaya koyarsa kupayı alması sürpriz olmayacaktır. Ayrıca 2 yıl önce kazanılan Türkiye Kupası’nda da aynı yoldan geçtikleri unutulmamalı.

        Diğer Yazılar