Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1986-87 sezonu İzmir’e ilk şampiyonluğu kazandıran Karşıyaka basketbol takımı oyuncu, antrenör ve yöneticileri bu zaferin 29. yılını geçen hafta toplanarak kutladılar.

        Gecenin organizasyonu o günkü şube başkanı Ateş Özerk tarafından gerçekleştirildi.

        Geceye yöneticilerden Tahir Türetken, Ateş Özerk, Secder Akıncı, Taner Karaaslan, Hüseyin Yerlikaya, Alp Aslanargun, Semih Türetken, Vecdi Fırtına, antrenör Nadir Vekiloğlu, oyuncular Tuğrul Taşkıngenç, Murat Aşkın, Birtan Saka, Cihangir Başaran, Kaan Dağdelen, Ediz Baksı ve Ziya Uyanık katıldı.

        Yöneticilerden Seyhan Evliyaoğlu, Suat Toraman, oyunculardan Suat Olca, Nihat Mala, Melvin Lee Davis, John Wiley mazeretleri nedeniyle katılamadı.

        SAYGI DURUŞU

        Gecenin başında o günkü kadroda bulunup aramızdan ayrılan yöneticilerden Baha Eğinlioğlu, Serdar Zenger, Metin Ürkmez, antrenör yardımcısı İlhan Erdem, oyuncu Necmi Mısırlıoğlu saygı duruşu yapılarak anıldı.

        Koyu Karşıyakalı Nuri Fırtına’nın sahibi olduğu ve semtin en iyi ev yemekleri lokantalarından biri olan Cibez Ev Yemekleri’nde yapılan toplantıda eski anılar konuşuldu ve hasret giderildi.

        Tabi Karşıyaka’nın her aktivitesinde bulunan fotoğraf ustası Vehbi Moğol tarafından bu gece de arşivlere geçirildi.

        1987 yılında yaşanan bu şampiyonluğun çok önemli bir özelliği vardı.

        ALTYAPININ ÖNEMİ

        Takım 2 yabancı dışında tüm oyuncuları altyapıdan yetişmiş sporculardan oluşuyordu. Bu da haklı olarak tüm Karşıyakalılar’ın gurur kaynağı olmuştu. Günümüzde 6 yabancılı sistemde, altyapıdan yalnız 1 oyuncunun kadroda yer alması, onun da süre bulamaması benim gibi öz Karşıyakalılar’ı fazlasıyla üzmekte.

        Temennimiz kısa zamanda eski günlerde olduğu gibi Karşıyaka’nın kendi yetiştirdiği oyuncularla başarı kazanması. Gecede en çok konuşulan konu da şampiyon olan kadroların formalarının neden Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na asılmamasıyla ilgiliydi.

        BÜTÇE BAHANESİ

        Ateş Özerk’in bu önerisi belediye tarafından bütçesi olmadığı için kabul edilmemiş. Daha sonra Özerk’in sponsor bulabileceğini söylemesine rağmen yetkililerden cevap alamaması da biraz tuhaf karşılandı.

        Bu önemli başarıyı bize tattıran tüm yöneticileri, oyuncuları, teknik heyeti bir kez daha canı gönülden kutluyor, hepsine sağlıklı ve başarılı uzun ömürler diliyorum. Bu arada lafı gelmişken Karşıyaka Arena’nın ismini Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu olarak değiştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.

        Bu yüce ismin unutturulmaya ve silinmeye çalışıldığı bugünlerde hepimize ilaç gibi geldi. Ne diyelim, bu da Karşıyaka’lılık farkı...

        Diğer Yazılar