Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu’nun 2007 yılından beri her yıl düzenlediği antrenör gelişim seminerinin 10.’su, bu sene 24-26 haziran tarihleri arasında Kuşadası’nda yapıldı. Türkiye’nin her yerinden 1200 civarında antrenörün katıldığı seminer çok verimli geçti.

        Anadolu Efes’in kondisyoneri Ozan Şirikçi’nin kuvvet entegrasyonu konusunda verdiği bilgilerle başlayan seminer, TBF Eğitim Kurulu Başkanı Seyfi Savaş moderatörlüğünde Aydın Örs, Necati Güler, Hakan Yavuz, Alaeddin Yakan’ın panelist olarak katıldığı panelde altyapılarda alan savunması (çözüm ve öneriler) ve Türk basketbol ekolü konularının tartışılmasıyla devam etti.

        HIZLI HÜCUMA UYUM

        Seminere katılan antrenörlerin de görüşlerini bildirdiği panelde, altyapılarda alan savunması yapılmasının oyuncu gelişmesini engellediği görüşü ağır bastı. Adam adama savunmaya önem vererek yetişen genç basketbolcuların temel bilgilerinin ( şut, top sürme, pas vb.) geliştirilmesi gereğine vurgu yapıldı.

        Türk basketbol ekolünün de dünyada oynanan baskılı savunma ve hızlı hücuma uyum sağlaması konusunda hemen hemen büyün katılımcılar hem fikirdiler.

        Uzun oyuncu teknikleri konusunda eski Efes Pilsenli Nikola Prkacin, Bayern Münich’de oynayan Dusko Savanovic ve Pınar Karşıyaka’dan Kerem Gönlüm verdikleri bilgiler yanında uygulamalı çalışmalar çok faydalı oldu.

        İLGİYLE İZLENDİ

        Brose Baskets Bamberg’in başarılı İtalyan antrenörü Andrea Trinchieri alan savunmasına karşı hücum ve savunmada uyum konusunda anlattıkları katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Oktay Mahmuti’nin, pick and roll savunması, hızlı hücum ve geçiş oyunları hakkında verdiği bilgilerle, Fenerbahçe kadın antrenörü George Dikeoulakos’un takım savunması oluşumu ile ilgili anlattıkları da antrenörlere büyük katkıda bulundu.

        Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu 10 yılın verdiği tecrübeyle mükemmel bir organizasyon hazırlamış. Hiçbir aksama olmadan semineri sonlandırdılar. Katılımın her sene artarak devam etmesinin nedeninin, antrenörlerin kendilerini geliştirmek istemeleri yanında, kurdukları güzel dostlukların da önemli olduğunu düşünüyorum.

        Bir araya gelerek her türlü konuda fikir alış verişi yapıyorlar ve yorucu bir sezonun ardından 3 günlük güzel bir tatil yapıyorlar. Her açıdan güzel geçen üç günün ardından antrenörler tekrar buluşma ümidiyle şehirlerine döndüler.

        Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.

        Diğer Yazılar