Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol liglerinin 2016-2017 sezonu başlamasına 2 ay civarında bir süre kalmasına rağmen bir çok takımda hareket olmaması basketbol severleri tedirgin ediyor. Basketbol Süper Ligi’nde transferde en hareketli takım Darüşşafaka Doğuş görünürken, Akın Çorapları’nın Yeşilgiresun Belediyesi, Royal Halı’nın da Gaziantep Basketbol sponsorluklarından çekilmesiyle bu iki ekipte henüz bir kıpırdanma görülmemesi yeni sezonda sıkıntı yaşayacaklarını gösteriyor. Son duyumlar Rönesans TED Kolejliler’de de problemler yaşandığı doğrultusunda. Ağustos başında yeni sezon hazırlıklarına başlamaları gereken takımların henüz antrenörlerinin bile belli olmaması kafalarda ‘acaba bu yıl liglere katılmayacaklar mı?’ sorusunu oluşturuyor.

        EGE’DE SON DURUM

        Ege ekiplerine gelince, en hareketlisi Muratbey Uşak Sportif. Geçen sezondan Mesut Ademoğlu, Özcan Sürücü ve Evaldas Kairys’i tutan Uşak ekibi, dış transferde Berkay Candan (Trabzonspor), Görkem Sönmez (Royal Halı Gaziantep), Berent Kavaklıoğlu (Mamak Belediyesi DSİ), Shaquielle Mc Kissic (Pesaro), Jeremy Hazell (Elan Chalon), Rolands Freimanis (Kalev Cramo) ile anlaştı. Süper Lig’in yeni takımı Best Balıkesir geçen seneki kadrodan kimseyi tutmazken, Valentin Pastal( Konyaspor), Yunus Akçay ( Muratbey Uşak Sportif), Vladimir Golubovic (Reggio Emillia) ve Michael Green’i (Umana Reyer Venezia) transfer etti.

        Pınar Karşıyaka antrenör Nenad Markovic ile anlaşırken, yardımcılığına da Ceyhun Cabadak’ı getirdi. Geçen sezonki kadrodan Soner Şentürk, Muhammed Baygül, Egemen Güven ile anlaşılırken, altyapıdan Mert Celep, Görkem Doğan, Arca Tülüoğlu, Berk Kar ve Bertan Daştan kadroya ilave edildi. Dış transferde ise J’Covan Brown (AEK) alındı.

        ALTTA DURUM KÖTÜ

        Bir alt lig olan Türkiye Basketbol Ligi’nde ise durum daha vahim. Bugüne kadar Torku Konyaspor, Sinpaş Denizli Basket, Melikşah Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi lige katılmayacaklarını bildirirken, Pertevniyal ile Türk Telekom ekiplerinde bugüne kadar hiçbir hareket görülmedi. Katılmayan ekiplerine yerine alt ligden takımların alınacağı belirtilirken, Türkiye Basketbol Ligi’nde takım sayısının azaltılacağı söylentileri de kulislerde dolaşmakta.

        Ege takımlarından Sinpaş Denizli Basket ve Gediz Üniversitesi’nin ligden çekilmesi tüm basketbol severleri üzdü. Sinpaş Denizli Basket özellikle son 2 yılda kurduğu iddialı takımlarla ve oynadıkları güzel basketbolla Denizli şehrinin göz bebeği olmuş, oynadığı maçlarda salonu hınca hınç doldurmuştu. Gediz Üniversitesi ise kurulduğu günden itibaren yaptığı doğru işlerle başarılı olmuştu. Özellikle altyapıya yaptıkları yatırım ile İzmir basketbolunun önemli mihenk taşlarından biriydi. Büyük emek verilerek bir yere gelen ekiplerimizin böyle ani kapanışları yalnız Ege için değil, Türk basketbolu için de ağır bir yara olduğu açıktır.

        Diğer Yazılar