Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2012 olimpiyatlarından sonra 2016’da Rio’ya katılmaya hak kazanan Kadın Basketbol Milli takımımız Brezilya’ya iddialı gitti. 2012 Londra Olimpiyatları’nda grubu Amerika’nın ardından 2. bitiren periler çeyrek final maçında Rusya’ya 66-63 yenilerek madalya şansını kaybetmişlerdi. Bu yıl da haziran ayında Fransa’da oynanan elemelerden çıkmayı başaran kadın Millilerimiz olimpiyatlara iddialı gitti. A Grubu’nda Avustralya, Beyaz Rusya, Brezilya, Fransa ve Japonya ile eşleşen periler ilk dörde girdikleri takdirde B grubunda yer alan Amerika, Çin, İspanya, Kanada, Senegal, Sırbistan takımlarından biriyle sıralamaya göre çeyrek final karşılaşması yapacak.

        Bu defa Londra Olimpiyatları’ndaki şanssızlığı yaşamamalarını umduğumuz Milli takımımızın bir madalya ile dönmesi büyük bir sürpriz sayılmamalı.

        GEDİZ ÜNİVERSİTESİ

        DERNEĞİ KAPATILDI

        15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gediz Üniversitesi kapatılınca, Türkiye Basketbol Ligi’nde 2 sezondur başarıyla yer alan basketbol takımının derneği katılım hakkını yeni kurulan İzmir ekibi Alsancak Basketbol’a devredeceği bildirilmişti. Bu haber tüm İzmirli basketbolseverleri sevince boğmuştu. Ancak son alınan derneğin de kapatılması kararıyla bu devir işlemi yapılamadı. Devir hakkı kalmadığı için federasyon şimdi Gediz Üniversitesi yerine alt ligden bir takım alacak. Bu durumda İzmirli basketbolseverlerin gözleri Alsancak Basketbol’a çevrildi. Bakalım bu yeni oluşum TBL’de kapanan bir ekiple mi anlaşacak, yoksa alt ligden başlayarak yukarılara çıkmayı mı deneyecek.

        GENÇ KARŞIYAKA

        BASKETBOL 2. LİGİ’NDE

        Basketbol federasyonu yönetim kurulu TBL ve TB2L’ne çekilen takımların yerine alınanları açıkladı. Buna göre TBL’ne Düzce Belediyespor, Muğla Ormanspor ve Yalova Belediyespor alınırken, TB2L’ne Melikgazi Belediyespor, Artvin Belediyespor, Bilecik Belediyespor, İnegöl Belediyespor, Çankırı Demirspor, Antalyaspor ve Genç Karşıyaka takımları alındı. Geçen yıl Karşıyaka Gelişim ekibinin küme düşmesine üzülen Karşıyaka’lılar, bu karara çok sevindiler. Yönerge gereği bir üst lige çıkacak takımların yalnız bir tanesi kurallarla belirleniyor. Diğerleri basketbol yönetim kurulu kararıyla tespit ediliyor. Federasyon da belli kriterler ışığında bu takımları seçiyor. Genç Karşıyaka’nın TB2L’ne alınmasında en büyük nedenlerin başında Pınar Karşıyaka genç takımının geçen sezon Türkiye şampiyonu olması görünüyor. A takımda süre bulamayan genç oyuncular bu takımda oynayarak tecrübe kazanma şansı elde edecekler.

        Bu küme çıkan takımların seçimi haliyle federasyonu çok sıkıntıya sokuyor. Seçilemeyen takımlar isyan ediyorlar. Bu sene en çok itiraz eden ekip Ankara Ormanspor oldu. Geçen sezon TB2L finallerinde 4. olan başkent ekibi gerek aldıkları derece, gerekse mali durum, tesis ve altyapı durumları itibariyle seçilen kulüplerden daha fazla hak ettiklerini söylüyorlar.

        Dışarıdan bakıldığında da bu itirazlarında haklı gibi görünüyorlar.

        Her yıl olduğu gibi bu sene de küme yükselecek takım seçmeleri basketbol federasyonu yönetim kurulunun başını ağrıtacak gibi görünüyor.

        Diğer Yazılar