Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol Federasyonu’nun 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Sapanca’da düzenlediği Çalıştay, 90 civarında katılımcıyla yapıldı. Türk basketbolunun ve genç oyuncuların geleceği konusunda düzenlenen beyin fırtınasına çok değerli isimler katıldı. Yalçın Granit, Aydın Örs gibi yıllarca Türk basketboluna büyük emekleri geçmiş bir çok duayenin, Ergin Ataman başta olmak üzere çok değerli antrenörlerin ve yöneticilerin yer aldığı çalıştay sezon başına denk gelmesi nedeniyle bazı spor adamlarının katılamaması, tarih olarak sakıncalı bir zamana denk geldiğinin eleştirisini getirdi.

        Ancak bu organizasyonu düzenleyen profesyonel şirketin başka zamanı olmadığından bu tarihlerde yapılan çalıştayın Aralık ayında tekrarlanması düşünülmekte. Organizasyonu düzenleyen şirket ortaya çıkan fikirleri düzenleyerek bir rapor halinde federasyona sunacak ve federasyon yönetimi gerekli düzenlemeleri bu fikirler doğrultusunda hayata geçirecek.

        İKİ OPSİYON İKİ TEZAT

        Çalıştayda üzerinde durulan en önemli konu Türk basketbolunun kulüpler bazında mı, yoksa milli takımlar düzeyinde mi başarılı olması gerektiği idi. Bu iki opsiyon birbirine tezat teşkil ediyor. Kulüplerimizin fazla yabancı ile oynamaları onları Avrupa arenasında daha başarılı kılarken, Türk oyuncuların liglerde fazla süre alamaması milli takımını olumsuz yönde etkiliyor.

        Nitekim geçen sezon Fenerbahçe Euroleagu’de final oynayıp 2. olurken, Galatasaray Odeabank Eurocup şampiyonu olmayı başardı. Bunun yanında milli takımımız Manila’da yapılan olimpiyat elemelerinde Fransa’ya yenilerek Rio’ya gitme şansını elde edemedi. Bakalım raporlardan sonra federasyon kulüplerin başarısını öncelikli alıp yabancı sayısını yükseltecek mi, yoksa milli takımın daha iyi sonuçlar alabilmesi için yabancı sayısını azaltacak mı. Bunun sonucunu ben de herkes gibi merakla bekliyorum.

        ELEŞTİRENLERE TAVIR

        Bu çalıştayın bana göre en olumlu yanı federasyonun kendilerini eleştirenleri de Sapanca’ya davet etmesidir. Eski başkan benim kıymetli takım arkadaşım Turgay Demirel’in kendini eleştirenleri hemen dışlaması maalesef en kötü huyuydu.

        Onun bu özelliği basketbol camiasında ayrışmalara neden oluyordu. Ancak yeni başkan Harun Erdenay bu çalıştaya federasyonu çeşitli konularda eleştiren bir çok kıymetli basketbol adamını da davet ederek, hem bu ayrışmaları engellemeyi başardı, hem de onların eleştirilerinden olumlu sonuç elde etmenin yollarını aradı. Çalıştayda görüldü ki söz konusu basketbolun geleceği olduğunda, herkes geçmişteki küskünlükleri unutup bir araya gelebiliyor.

        Bu ileride çok faydalı olacağı kesin kucaklaşmaların sağlanmasında en büyük etken başkan Harun Erdenay gibi, asbaşkan Efe Aydan ve yönetici Ali Limoncuoğlu’nun olumlu, insana değer veren kişiliklerinin de etkili olduğunu düşünüyorum.

        Basketbol camiasının bu birlikteliğinin büyüyerek devam etmesi Türk basketboluna büyük yarar sağlayacaktır.

        Böyle güzel bir oluşumu düşünüp, hayata geçirmekte emeği geçen herkese teşekkürler.

        Diğer Yazılar