Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ateş Özerk

        Habertürk Egeli’de 13 Mart 2013 tarihinde yayınlanan yazımın bir bölümünden alıntı ile başladım bugün yazıma. O günkü yazım şöyle başlıyor.

        ‘İzmir ve Türk basketbolunun en renkli simalarından biridir Ateş Özerk. Ben, Karşıyaka’da basketbola başladığımda, yöneticimdi. Yani kendisini kırk yıldan fazladır tanırım. Koyu bir Karşıyaka sevdalısı olan Ateş ağabeyin Karşıyakalılığı doğuştandır. Babası eski Karşıyaka başkanı olduğu gibi, kendi de yıllarca bu kulüpte basketbol oynamıştır. Özerk, çocukluğunu, gençliğini Alsancak’ta geçirmiş ve o zaman İzmir’in en popüler mekanı olan Disco Karina’yı işletmiş olduğundan herkes tarafından tanınır ve sevilir.

        ÖZERK’LE BASKETBOL

        Son yıllarda Karşıyaka Spor Kulübü’nün hamisi ve en büyük destekçisi olan Selçuk Yaşar’la ters düştüğü için yönetimlerde yer almayan Ateş Özerk, her zaman basketbolun özellikle Karşıyaka’nın içinde olmuştur. Ateş ağabey içi dışı bir kişiliğe sahiptir ve düşündüğünü hiç çekinmeden her ortamda söyler. Bu özelliğinden dolayı birçok kişiyle hatta bazen en yakın dostlarıyla bile ters düşer. Bu günlerde facebook’ta Ateş Özerk ile basketbol adında bir sayfa açtı. Ben de keyifle bu sayfayı takip ediyorum ve orada yapılan yorumları okuyorum. Ateş ağabey bu sayfada son günlerde yapılan Can Maxim Mutaf ve Melvin Ray Sanders transferlerini eleştiriyor. Bunu okuyunca her şeye muhalefet eden sosyal demokratlar aklıma geldi (bu arada ben de sosyal demokratımdır) ve onun da bir sosyal demokrat olabileceğini düşündüm.

        Yazı kendisinin eskiden sosyal demokrat değil, bir sağcı olduğunu gösteren komik bir anımla devam etmiş. Ancak seneler insanın görüşlerini değiştirebiliyor. Belki de Ateş ağabeyim kandırılmışım deyip, doğru yolu bulmuştur.

        KSK’YE ELEŞTİRİLER

        Ateş ağabey bu sezonun başında da Pınar Karşıyaka Basketbol Şubesi’ni, özellikle başkan Turgay Büyükkarcı’yı eleştirmeye başladı. Eleştirilerinin başında geçen sezon bütçenin açık verip, yeni sezona eksiyle başlaması ve başkan Büyükkarcı’nın yönetim kurulunun haberi olmadan tek başına kararlar alması.

        Bence bir yönetimin en önemli başarısı mali disiplini sağlamasıdır. Eğer bunda başarılı olamazlarsa kulüpler çok büyük darbe alıyor, borç batağına giriyor ve yıllarca kendilerini toparlayamıyorlar. Turgay Büyükkarcı benim eski arkadaşımdır. Kardeşi Tümay Büyükkarcı ile iş hayatında çok başarılı olmuşlardır. Nitekim daha önce yaptığı başkanlık döneminde de Pınar Karşıyaka başarından başarıya koşmuştu.

        SÜRE DOLDUĞU İÇİN

        Birileri Ateş Özerk’i sezonun daha çok başında olduğumuzu, eleştirmek için en azından maçların başlayıp sonuçların görülmesi gerektiğini, gençlere verilecek sürelerin fazlalaşıp, fazlalaşmadığına bakılması konusunda ikna etmiş olmalı ki,’ Ateş Özerk ile basketbol’ isimli sitesinde 25 Ağustos tarihinde yaptığı paylaşımla eleştirilerine son verdiğini duyurdu. Ancak Ateş ağabey bu kararını yalnız 11 gün uyguladı. Nedeni sorulduğunda sürenin dolduğunu öne sürmüş.

        Şimdi herkes gibi ben de Ateş ağabeyden bu süreyi uzatmasını diliyorum.

        Sağlıkla, çok yaşa Ateş ağabey... Seni çok seviyoruz...

        Diğer Yazılar