Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2000 yılında İzmir’in yetiştirdiği en iyi basketbolcularından biri olan, 78 kez milli formayı giymiş Celal Arısan ile birlikte Atatürk Lisesi Spor Salonu’nda açtığımız Celal Arısan- Osman Savran Basketbol Okulu bu hafta sonu kış sezonu çalışmalarına başlıyor.

        Aslında ikimiz de bu salona yabancı değildik. 1975 yılında mezun olduğumuz okulumuzun salonunda yaptığımız antrenmanlar sonucu liselerarası Türkiye şampiyonalarında 1 üçüncülük, 1 beşincilik kazanmıştık.

        Aynı salonda 16 yıldır misyonu çocuklarımıza basketbolu sevdirmek ve temel ilkeleri öğretmek olan okulumuzdan yetişen birçok oyuncu Türkiye liglerinin çeşitli kademelerinde başarıyla top koşturmakta.

        Her zaman söylediğim, ailelerin çocuklarına mutlaka spor yaptırmaları gereklidir.

        Çocuklar spor yaparak hem fiziksel gelişim göstermekte, hem de belli bir disiplin kazanmakta.

        Tüm çocuklarımıza ve spor okullarımıza güzel bir sezon diliyorum.

        ———

        Federasyon Kupası’nın ardından

        Türkiye Basketbol Ligi (TBL) takımlarının tamamının arasında Antalya’da oynanan Federasyon Kupası elemeleri sonunda, final grubuna katılmaya hak kazanan 8 ekip belirlendi.

        Atatürk, Antalya ve Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal spor salonlarında oynanan maçlar, takımların altılı 3 grup halinde ayrıldığı ve her grup aralarında lig usulü oynadığı karşılaşmalar 6 gün sürdü.

        Müsabakalar sonucunda A Grubu’ndan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent, Gelişim Koleji, Bandırma Kırmızı, B Grubu’ndan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İstanbulspor Beylikdüzü, C Grubu’ndan Bursa Durmazlar, Eskişehir Basket, Afyon Belediyesi finallere kaldı. Finaller, federasyonun daha sonra belirleyeceği bir tarihte oynanacak.

        ACIBADEM SÜRPRİZİ

        Turnuvanın en büyük sürprizi küme çıkma adaylarından Acıbadem Üniversitesi’nin son gün Akhisar Belediyesi’ne yenilerek finallere kalamamasıydı. Beklendiği gibi çok çekişmeli maçların oynandığı turnuvada görüldü ki bu sezon zorlu geçecek. Takımlar bu hafta başlayacak lige girmeden önce oyuncularının durumlarını gördüler ve ona göre son rötuşlarını yaptılar.

        TBL’de bu sezon yer alacak Ege takımlarından Gelişim Koleji ve Afyon Belediyesi final grubuna kalmayı başarırken, Akhisar Belediyesi, Petkimspor ve Muğla Ormanspor bu şansı çok az farkla kaybetti.

        TBL HEYECANI

        Tabi burada grupların kurayla yapılan eşleşmelerinde kuvvet dengelerinin eşit olmamasının da rolü oldu. Bazı gruplara güçlü takımlar düşerken, diğer gruplarda daha iddiasız ekipler bir araya geldi.TBL yarın oynanacak Acıbadem Üniversitesi- Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent karşılaşması ile başlıyor.

        1 Ekim Cumartesi ise 2 Ege derbisine sahne olacak. Petkimspor ile Akhisar Belediyesi Aliağa’da karşı karşıya gelirken, Muğla Ormanspor’la Gelişim Koleji Muğla’da kozlarını paylaşacaklar.

        Afyon Belediyesi lige İstanbul’da oynayacağı Pertevniyal maçıyla başlayacak.

        Tüm takımlarımıza yeni sezonda başarılar diliyorum.

        Diğer Yazılar