Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Deniz Bengisu 1954 doğumlu İzmir’in yetiştirdiği en iyi basketbolcularından biriydi. Altay’da yetişmiş yıldız ve genç milli takımlarda oynamış, yıllarca Altay formasını giydikten sonra Karşıyaka ve Çayırlıbahçe’de ter dökmüştü. Deniz’i 1991 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle 37 yaşında kaybettik.

        Geçen hafta onun takım arkadaşları, benim işletme fakültesinden hocam olan Reşat Akkan ile başarılı gazeteci İsmail Uğural, Deniz Bengisu’nun ölümünün 25. yılı dolayısıyla Kordon Otel’de bir anma gecesi düzenlediler.

        Bengisu’nun basketboldan takım ve Özel Türk Lisesi’nden sınıf arkadaşlarından oluşan 30 civarında seveni bu güzel gecede hazır bulundu. Ayrıca eşi Canan, çocukları Barış, Yeşim, kardeşi Bilge, kuzeni Erkin Bengisu ve eşleri de geceye katıldılar.

        HERKES SEVERDİ

        Deniz Bengisu kısa yaşamına birçok başarı sığdırmış ve güler yüzlü, mütevazi, insan sever kişiliğiyle kendini herkese sevdirmişti. Babası avukat Kaya Bengisu’nun 2 dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekilliği, aynı zamanda partinin genel sekreterliği görevini sürdürdüğü için çocukluğundan beri siyasetin içinde büyümüş, kendi de aktif olarak siyasetle ilgilenmişti.

        O yıllarda CHP’nin İzmir teşkilatında üst seviyede görev yapmaktaydı ve kendisinin ileride milletvekili olacağına kesin gözüyle bakılmaktaydı. Basketbolu bıraktıktan sonra bir süre Altay’da antrenörlük de yapan Bengisu, o yıllarda yeni yeni başlayan ihracat işine girdi ve yaş meyve, sebze ihracatını başarıyla sürdürdü.

        Geceye katılan arkadaşları Deniz’le ilgili ilginç anılarını anlatarak onu hatırlama fırsatı buldular.

        Özellikle şu anda Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanı olan, o zamanki Altay Basketbol Şube Başkanı Jak Galiko’nun yaptığı trajikomik konuşma geceye katılanları hem hüzünlendirdi, hem de güldürdü.

        Gecenin devamında Nazmi Pars’ın önerisiyle Deniz Bengisu adına geleneksel bir veteran turnuvası yapılmasına karar verildi.

        Bu özel geceyi organize ederek, güzel insanı bir kez daha hatırlamamızı sağlamakta emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

        GEÇMİŞ OLSUN CENK DUMLUPINAR

        İzmir’in en iyi basketbol antrenörlerinden biri olan Cenk Dumlupınar geçen hafta geçirdiği kalp kriziyle sevenlerini korkuttu. Geçen hafta Urla’da oynanan Urla Belediyesi – Yalova VİP Gençlik karşılaşmasını izlerken fenalaşan Dumlupınar’ın aceleyle götürüldüğü hastanede kalp krizi geçirdiği saptandı ve acilen operasyon yapıldı. Bir damarının yüzde 95 kapalı olduğu tespit edilen basketbol adamına stent takıldı. Çok sevilen kişiliğe sahip Dumlupınar’ın bu olayı tüm yurtta basketbolseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Şu anda sağlığı çok iyi durumda olan tecrübeli antrenörün bir an önce parkelere dönmesi herkesin en büyük dileği...

        Diğer Yazılar