Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Best Balıkesir Türkiye Basketbol Ligi’nde yer alırken 2 yıl önce sezon başında Mete Babaoğlu’nu göreve getirdi. Balıkesir’de Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile oynanan sezonun ilk maçından sonra İzmir’e dönerken talihsiz bir trafik kazası geçiren Babaoğlu o yıl görevi bırakmak zorunda kaldı ve yerine Hakan Yavuz getirildi.

        O sezon küme çıkamayan Best Balıkesir ertesi yıl antrenörlüğe tekrar Mete Babaoğlu’nu getirdi. Geçirilen başarılı bir sezon sonunda Ege ekibi yıllardır eşiğinden döndükleri Süper Lig’e çıkmayı başardı. Bu sezona da antrenör olarak Mete Babaoğlu ile başlayan Best Balıkesir, 6. hafta sonunda kendisiyle yolları ayırdı.

        İlk 6 karşılaşmadan galibiyet alamayan Ege takımının yönetimi Babaoğlu’nun yerine Hakan Demir’i takımın başına getirdi. Bu değişiklik Basketbol Süper Ligi’nde yapılan ilk antrenör değişikliğiydi.

        İlk 6 hafta incelendiğinde Best Balıkesir’in 3 maçını Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes ve Banvit gibi şampiyonluğa oynayan takımlarla oynamış olduğu görülüyor. Diğer ikisi Tofaş ve Gaziantep Basketbol ile deplasmanda oynandı, Gaziantep maçı uzatmada kaybedildi. Burada görülen tek beklenmeyen sonucun Balıkesir’de Demir İnşaat Büyükçekmece’ye karşı kaybedilen (77-80) karşılaşma görülüyor. Sonuçlara bakıldığında yapılan değişikliğin biraz erken olduğu kanaati uyanıyor. Ancak başkan Gafur Çoymak’ın bugüne kadar antrenör seçimlerini yerinde yaptığını bildiğimizden, bir bildiği vardır diyelim. Babaoğlu’nun yerine gelen Hakan Demir de Süper Lig’in tecrübeli ve başarılı antrenörlerinden biridir. Balıkesir’de de başarılı bir sezon geçireceğine gönülden inanıyor, başarılar diliyorum.

        U15 Milli Takımı’nda

        İzmir’li oyuncu yok

        U15 Milli takımımızın (2001 doğumlular) 14 kişilik kadrosunda İzmir’den oyuncu bulunmamakta. U 16 Milli Takımımız’da (2000 doğumlular) ise yalnız İzmir Universitesi’nden Efe Yurtlu yer almakta.

        Oysa U18 Milli Takımımız’da (1998 doğumlular) Pınar Karşıyaka’dan Görkem Doğan, Bertan Baştan, Berk Kar, Alp Karahan, Gelişim Koleji’nden Alihan Deniz Genç olmak üzere 5 oyuncu yer almaktaydı.

        Bu sayıların yaşlar küçüldükçe azalması kulüplerimizin için kötü sinyal. Hemen tedbirlerini alırlarsa onlar için iyi olur. Gelecek senenin U15 Milli Takımı’nın (2002 doğumlular) 35 kişilik aday kadrosuna İzmir’den 5 oyuncu davet edildi.

        Bunlar Pınar Karşıyaka’dan Yarkın Siyez, Gücüm Mert Cansızoğlu, Hamdi Kutay Pehlivan, Gelişim Koleji’nden Yiğit Özer Acımış ve Mavişehir Gençlik’den Kerem Özbalaban.

        Kendilerini şimdiden kutluyor, devamını diliyorum.

        Diğer Yazılar