Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka’nın bütçesi, sponsorunun verdiği parayı kısması ve geçen seneden kalan borçlar nedeniyle azalmıştı.

        Bütçenin kısıtlı olması nedeniyle geçen senelere nazaran daha az maliyetli yabancılar alınmış, Türk oyuncu olarak yalnız Trabzonspor’dan Erdi Gülaslan transfer edilmiş, diğer boşluklar geçen sene Türkiye şampiyonu olan genç takımdan alınan oyuncularla doldurulmuştu.

        Doğrusu bu gelişmeler olumsuz gözükse de, beni çok heyecanlandırmış ve umutlandırmıştı. Çünkü yıllardır Türk basketbolunda oyuncu yetiştirme misyonunu başarıyla yürütmüş Karşıyaka, son senelerde tüm Türk oyuncularını dışarıdan almaktaydı.

        Her şerde bir hayır vardır misali bu gelişmelerin yıllarca gururla formasını taşıdığım, 39 kez Milli olduğum ve çeşitli kademelerinde teknik adam olarak hizmet ettiğim Karşıyaka kulübüne büyük fayda getireceğini düşünmüştüm.

        AZ SÜRE ALDILAR

        Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 8. hafta geçildiğinde benim bu umutlarım maalesef boş çıktı gibi görünüyor.

        Gençlerin istatistiklerine baktığımızda Alp Karahan (1998) 3 maçta 17.59 dakika, 2 asist, 1 top çalma, Egemen Güven (1996) 3 maçta, 17.45 dakika, 4 sayı, 6 ribaund, Görkem Doğan (1998) 1 maçta, 1.01 dakika, 1 ribaund, Mert Celep (1995) 4 maçta kadroya girdiği halde dakika bulamamış.

        İstatistiklerden anlaşılacağı üzere, benim sezon öncesi hayalini kurduğum altyapıdan yetiştirilen oyuncuların oynayacağı ve Karşıyaka’nın geleceğinin garanti altına alınacağı düşüncelerim boş çıktı.

        Sezon başında Karşıyaka ve Türk basketbolunun duayenlerinden Ateş Özerk’in yaptığı eleştirilere erken diye serzenişte bulunmuştum. Onun haklı olduğunu yavaş yavaş görmekteyim. Hele son 2 maçta süre bulamadığı için ayrılan Mert Celep’in yerine, bir oyuncu konulamayıp 11 kişiyle sahaya çıkmak Pınar KSK’ye yakışıyor mu?

        SUÇLU KİM?

        Tabi bu konuda antrenör Nenad Markoviç’i fazla suçlayamıyorum. O profesyonel biri. Karşıyaka’nın geleceği onu fazla ilgilendirmez. Bugün var yarın yok.

        Fakat yönetim mutlaka ona bir hedef koymalı. Bu hedef de kulübün iyiliği açısından gençlere süre vermesi gerektiğidir.

        Bu durumun meydana gelmesinin bir suçlusu da Basketbol Federasyonu’dur. 6 yabancı kuralı getirerek tüm takımların yabancılarla oynamasının önünü açmıştır.

        İşin kolayına kaçan kulüpler yabancıların yanına 1-2 Türk oyuncusu koyarak işi idare etme yoluna kaçıyorlar. Fakat Türk Milli takımını ileride nasıl bir tehlikenin beklediğini görmek için kahin olmaya gerek yok.

        PAZAR 17.00’DE

        Karşıyaka, doğru bir kararla genç oyunculardan kurulu bir takımı Tolkar Genç Karşıyakalılar adı altında TB2L’de oynatıyor. Kendi sahasındaki maçlar pazar günleri 17.00’de Selçuk Yaşar Tesisleri’nde. Ben de fırsat buldukça gidiyorum ve Süper lig maçlarından daha keyif alıyorum. Bu gençleri izlemeyi herkese tavsiye ediyorum.

        Diğer Yazılar