Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir basketbolda Türkiye’nin en fazla faaliyet yapılan illerden biri. Altyapılarda erkeklerde 8, kadınlarda 6 kategoride karşılaşmalar oynanırken, okul spor yurtlarında birçok kategoride erkek ve kadın maçları oynanmakta. Buna üniversiteler, fakülteler, büyükler amatör küme müsabakalarını da eklersek bir yılda 4000 civarında maç yapılmakta. Bunların hepsinin tarihlerinin, sahalarının, hakemlerinin, saha komiserlerinin belirlenmesi il temsilcisi tarafından yapılmakta.

        İzmir Basketbol İl Temsilciliği görevini 12 yıldır Halil Öztürk yürütüyor. Tabii bu kadar yoğun bir görevi yerine getirmek tek kişinin becerebileceği bir olay değil. Öztürk’ün arkasında güçlü bir kadro da ona büyük destek oluyor. Metin Can Bilir ve Barış Yoldaş yardımcılıklarını yaparken, Barış Özyüncü il hakem komitesi atama sorumlusu olarak görev yapan 120 hakemi maçlarda görevlendiriyor. Ayrıca Altan Koç, İsmail Atlayan, Cengiz Göcekli, Cem Dilsizoğlu maçlarda gözlemcilik yaparak temsilciye yardım ederken, tecrübelerini ona ve hakemlere aktarıyorlar.

        3 ADAY ÇEKİŞECEK

        Halil Öztürk, bu kadar yoğun bir trafik içinde ayrıca İzmir’de yapılan yurtiçi organizasyonları da düzenlemekte. Tabii tüm bu işler yapılırken Öztürk, geceler de dahil olmak üzere bütün mesaisini ayırmak zorunda kalıyor.

        Önümüzdeki günlerde gelecek 4 yıl için il temsilciliğini kimin yapacağına dair kararı Basketbol Federasyonu verecek. Bu dönem göreve Halil Öztürk’ün yanı sıra Sezayi Erdül ve Volkan İmre de aday. İki aday da eski hakemlerimizden, çok değerli kişiler. 3 adaydan hangisi seçilse İzmir basketbolu kazanacaktır. Adaylık sürecinin ne kadar nezih geçtiği bu beklentimin en önemli kanıtıdır.

        Eskiden il temsilcileri ve kurul o şehrin kulüpleri tarafından seçilirdi. Çok renkli seçimler olur, yer yerinden oynardı. Sonucunda da kulüpler kendi tercihleri olduğu için il temsilcilerine yardımcı olurlardı. Fakat 5 yıl önce federasyon bu seçimi kaldırarak, kendi merkezden tayin sistemine geçti. Aynı rektör seçimlerinin kaldırıldığı gibi. Son federasyon başkanı da güya seçimle geldi fakat yukarıdan talimatla geldiğini hepimiz biliyoruz.

        Bütün dünya demokratikleşmeye çalışırken, bizim ülkemizde seçimler kaldırılıyor. Korkarım ileride milletvekili seçimleri de kalkar. Gerçi şimdi halk tarafından seçiliyor gibi gözükse de aslında genel başkanların iki dudağı arasında olduğu bir gerçek.

        Seçilecek il temsilcisine şimdiden başarılar diliyorum.

        Diğer Yazılar