Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Aydın Örs’ü 1990’lı yıllarda efsane Efes Pilsen basketbol takımının antrenörü olarak tanıdı. Ancak 1946 doğumlu Örs, yıllarca Ankara DSİ Spor ve Şekerspor’da başarıyla basketbol oynadı. A Milli takıma kadar yükselen Aydın Örs ile 1970’li yılların sonlarında karşılıklı oynama şansını yaşadım. Oyunculuğunda da tıpkı antrenörlüğünde olduğu gibi tam bir İngiliz asili gibiydi. Hiçbir maçında hakemle veya karşı takım oyuncusuyla en ufak bir tartışmaya girdiğini görmedim ve duymadım.

        Basketbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başlayan spor adamı, burada da çok başarılı oldu. 5 kez Efes Pilsen, 1 defa da Fenerbahçe ile Türkiye şampiyonluğu kazandı. Efes Pilsen ile 1996 yılında Avrupa Koraç Kupası’nı müzeye taşıdı. A Milli takımı da çalıştıran Aydın Örs, 2001 yılında Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizin final oynadığında takımımızın başındaydı. Bütün bu başarılarının yanında onun en önemli özelliği çok iyi bir oyuncu yetiştiricisi idi. Başta Ufuk Sarıca, Volkan Aydın, Tamer Oyguç olmak üzere Türk basketbolunda önemli yer almış birçok oyuncu yetiştirmiştir. Bütün bu özelliklerinden dolayı benim gibi antrenörlük yapan tüm spor adamlarının idolü olmuştur.

        POSTERİ ASILDI

        Anadolu Efes çok güzel bir karar vererek geçmişte kulübün başarılarında pay sahibi olmuş antrenör ve oyuncular için ‘Forma emekliliği’ adı altında bir uygulamaya geçmiştir. İlk olarak geçen hafta oynadıkları Barcelona maçının devre arasında Örs’ün posterini törenle Abdi İpekçi Spor Salonu’nun tavanına astılar. Bu güzel hareketi düşünen ve hayata geçiren A.Efes yönetimi basketbol camiasının takdirini kazandı.

        Böyle bir uygulamayı Karşıyaka için de düşünen eski yöneticilerden Ateş Özerk, Karşıyaka Belediyesi’nin gerekli ilgiyi göstermemesinden şikayetçi. Düşük bir bütçeyle halledilebilecek bu mesele için belediye yetkilerinin ne bu bütçeyi çıkarmaları, ne de başkaları tarafından temin edilmesine izin vermemelerinden yakınmakta. Halbuki çok hoş bir uygulama olacağı herkesin düşüncesidir herhalde.

        VEKİLOĞLU DA HAK EDİYOR

        Bir spor kulübüne emeği geçen spor adamlarına yetkililerin böyle vefa göstermeleri çok güzel bir olay. Geçen yıllarda Karşıyaka basketboluna büyük emekleri geçmiş Tahir Türetken ve Ufuk Sarıca adına park açan belediye yetkilileri herkes tarafından takdir edildi. Ancak 1987 yılında şampiyon olan takımın antrenörü Nadir Vekiloğlu için hiçbir şey yapılmaması da sorgulanmaya başlandı. Tabii ki Ufuk Sarıca’nın hizmetleri inkar edilemez ancak Vekiloğlu ile mukayese edildiğinde yanına bile yaklaşamayacağı çok açık görülür.

        Nadir Vekiloğlu 12 yıl Karşıyaka basketbol takımının kaptanlığını yaptı. Aynı yıllarda A Milli takım formasını giydi. Oyunculuğu bıraktıktan sonra onun antrenörlüğünde Karşıyaka Türkiye şampiyonu oldu. Yıllarca takımın idari menajerliği görevini sürdürdü. Karşıyaka’ya bu kadar önemli hizmetler vermiş kişinin de ödüllendirilmesi herhalde düşünülüyordur.

        Diğer Yazılar