Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        10 yaşında yerleştiğim Karşıyaka’dan 15 sene sonra Alsancak’a taşınarak ayrıldım. İnsan hayatının en önemli evresi olan gençlik yıllarımı geçirdiğim Karşıyaka doğal olarak benim için çok önemlidir. O yıllarda basketbolda Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip Karşıyaka’da kaptanlığını yaptığım genç takımla Türkiye şampiyonluğu yaşamam, o takım formasını giyerken Milli Takım’a seçilmem ve A takımda 1. Lig’de yıllarca derece yapan ekipte yer almam, benim Karşıyaka’ya bağlılığımı arttırmıştır.

        KARŞIYAKALIYIM

        Karşıyakalı olduğumu her ortamda gururla vurgulamışımdır. Karşıyaka’nın ayrıcalığını anlatacak çok şey vardır ama bu sezon başında Karşıyaka Arena’nın adını Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu olarak değiştirilmesinin önemli bir kanıt olduğunu düşünüyorum. Atatürk isminin ve fotoğraflarının her yerden, özellikle okullardan kaldırılmak istendiği bir ortamda böyle güzel bir karara herhalde ilerici düşünceye sahip bir semtin yöneticileri imza atardı. Bunu Karşıyaka farkını gösteren ufak bir örnek görüyorum.

        Karşıyaka ateşli spor seyircisiyle de Türkiye’de başı çeken kulüplerdendir. Özellikle basketbol seyircisi yaptığı bilinçli tezahüratla her maçta takımına en az 10 sayılık bir avantaj sağlamaktadır. Nitekim bu sezon sahasında oynadığı 6 maçın 5’ini kazanan İzmir ekibi, geçen pazar günü Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda şampiyonluk adaylarından Galatasaray Odeabank’la oynanan karşılaşmada seyircinin büyük desteğiyle rakibini 78-72 dize getirmeyi başardı.

        KORKULAN OLMADI

        Ancak karşılaşmanın tamamlanmasına 52 saniye kala Pınar Karşıyaka 71-67 önde iken, seyircinin Galatasaray antrenörü Ergin Ataman’a küfürlü tezahüratı nedeniyle hakemler 3. anonsu yaptırdılar ve kural gereği 15 dakikalığına soyunma odasına gittiler. O andan sonra herkesin aklına 2013’de oynanan FIBA Euro Challenge kupası finali geldi. Arena’da oynanan o maçta 3. periyotta Pınar Karşıyaka 53-36 önde iken sahaya atılan pet şişenin patlamasıyla oyun 6 dakika durmuş, o anda her anlamda rüzgarı arkasına almış olan ev sahibi ekip soğuyunca karşılaşmayı Rusya’nın Krasnye Krylia takımı son saniyede 77-76 kazanmıştı. Bu defa korkulan olmadı ve maçı Pınar Karşıyaka kazandı.

        HİÇ YAKIŞMIYOR

        Küfürlü tezahürat bu kadar methiyeler düzülen Pınar Karşıyaka taraftarına hiç yakışmıyor. Maçın bitmesine 52 saniye kala oyuncun 3 sayılık basket atmış, 4 sayı öne geçmişsin, büyük bir avantaj yakalamışken karşı takımın antrenörüne küfretmenin nasıl bir izahı olabilir. Şimdi ne olacak? Büyük bir ihtimalle Pınar Karşıyaka para ve seyircisiz maç oynama cezası alacak. Bu maddi olarak takıma zarar verirken, manevi olarak da tarafsız sporseverler tarafından eleştirilmesine neden oluyor. Her açıdan Pınar Karşıyaka’ya zarar veriyor. Bu tür davrananların tribün liderleri tarafından uyarılıp, önlenmesi gerekir. Bu güzide beldeye ve taraftarına kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok.

        Diğer Yazılar