Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gelişim Koleji yıllar önce kurduğu basketbol takımı ile İzmir ve Türk basketbolunun önemli renklerinden biri oldu.

        Kurucu Başkan Serdar Öner ve genel menajer Namık Yazlar ile birlikte, yıllardır yaptıkları doğru işlerle tüm basketbolseverlerin gönlünde taht kurdular.

        MÜTEVAZI BÜTÇEYLE

        Mütevazı bütçeleriyle Türkiye Basketbol Ligi’nde senelerdir çok daha büyük yatırımlar yapan takımlara kök söktürürlerken, altyapıya yaptıkları yatırımla da takdir topladılar.

        Nitekim son yıllarda milli takımlara gönderdikleri Emir Gökalp ve Alihan Deniz Genç’le bu çabalarının meyvelerini almaya başladılar.

        Gelişim Koleji yalnız basketbolda değil, diğer spor branşlarında ve akademik başarılarıyla da İzmir’in rengi olmuştur.

        Okul aynı zamanda sosyal faaliyetleri ile de sesini duyuruyor.

        Genç yaşta kaybettiğimiz İzmir’in yetiştirdiği en iyi basketbol hakemlerinden biri olan Arda Ural anısına 11 yıldır sezon öncesi Türkiye Basketbol Ligi takımlarından oluşan dörtlü turnuva düzenliyorlar.

        SEKİN’İN 3 ÇOCUĞUNA BURS

        Gelişim Koleji, 5 Ocak tarihinde İzmir adliyesi önünde çıkacak çok büyük faciayı hayatı pahasına önlemeyi başaran kahraman şehit polisimiz Fethi Sekin’in 3 çocuğuna okullarında üniversiteye kadar burslu okutacaklarını duyurdu.

        ŞİRKETLER LİGİ

        Eskiden basketbolda amatör küme karşılaşmalarına çok önem verilirdi. Çünkü bu maçlar sonunda şehirlerinde dereceye giren takımlar Türkiye şampiyonasına gider, burada da ilk 2 sırayı alan ekipler 2. lige çıkmaya hak kazanırlardı.

        Fakat son yıllarda 3. Lig ve 4. Lig deplasmanlı olarak düzenlenince amatör küme maçları önemini kaybetti.

        Bunun üzerine amatör oyuncuların ve eski basketbolcuların oynayabilecekleri şirketler ligi adı altında özel turnuvalar düzenlenmeye başladı.

        KÖKBUĞUR BAŞLATTI

        İzmir’de de Karşıyaka’nın eski altyapı antrenörlerinden Tunç Kökbuğur, Hoopskings adı altında 11 yıl önce şirketler ligi başlattı. Son yıllarda İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir şampiyonlarının katılımıyla Türkiye şampiyonası düzenliyor.

        Basketbol Federasyonu ile işbirliği olan organizasyonda İzmir’i bu yıl şampiyon olan İzmir Türk Lisesi takımı temsil edecek. 2017 karşılaşmaları 48 ekibin katılımıyla DSİ spor salonunda devam etmekte.

        Diğer bir organizasyon da eski basketbolculardan Alp Günal’ın yönettiği Aegean League. 2. yılına giren bu etkinlik sadece şirket çalışanlarından oluşan Kurumsal Basketbol Ligi ve sponsor firmalarca kurulan Özel Lig olarak 2 kategoride oynanmakta.

        Bornova Suphi Koyuncuoğlu Spor Salonu’nda oynanan maçlar 6 Şubat tarihinde başlayacak.

        Diğer Yazılar