Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2004 yılından beri İzmir federasyon temsilcisi olarak çalışan Celal Arısan, 3 yıl önce Turgay Demirel’in başkanlığı döneminde ayrılan genel sekreter Ali Özsoy’un yerine bu göreve getirilmişti.

        Daha sonra Harun Erdenay başkanlığında da genel sekreter olarak devam eden Arısan, Hidayet Türkoğlu başkanlığa geldikten sonra Engin Özerhun’un bu göreve atanmasıyla, genel sekreter yardımcılığına getirildi.

        13 yıldır çeşitli kademelerde görev yapan Celal Arısan geçen hafta federasyondan ayrıldı. Bu arada Türkoğlu yönetimi genel sekreter olarak göreve getirdiği Engin Özerhun’u bir ay sonra ayırarak yerine Serbülent Şengün’ü getirdi. Daha önce futbol federasyonunda çalışan Şengün’ün basketbolla alakası olmaması ve böyle önemli bir göreve getirilmesi basketbol camiasında yadırgandığı gibi bir takım eleştirilere de neden oldu.

        HİÇ İYİ OLMADI

        1973 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden Atatürk Lisesi’ne geçmemle birlikte aynı sınıfa düştüğümüz Celal Arısan ile başlayan arkadaşlığımız, yıllarca Karşıyaka ve Milli takım forması altında devam etti. Hiçbir zaman kopmayan bu arkadaşlık, 2000 yılında Atatürk Lisesi spor salonunda açtığımız basketbol okuluyla ortaklık seviyesinde de bugüne kadar devam etti ve hala sürmekte. Çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle herkesin takdirini kazanmış bu spor adamının federasyondan ayrılması tüm İzmir ve Ege takımları için iyi olmadı. Arayan herkese telefonunu açan, o an meşgul olduğu için açamadıysa sonradan mutlaka geri dönmeyi prensip edinmiş olan Arısan’ın varlığı, Ege ekipleri için bulunmaz bir nimetti.

        TEK SEVİNEN BENİM

        Celal Arısan’ın federasyondan ayrılması kulüplerimizi üzerken, bu işe tek sevinen ben oldum herhalde. Çünkü 3 yıldır federasyondaki görevi nedeniyle İstanbul’da kalması gereken ortağım basketbol okulumuzla ilgilenememişti. İzmir’e dönmesiyle birlikte okulumuzdaki öğrencilerimize yapacağı katkı, sporcularımız ve benim için büyük bir piyango niteliğinde.

        Annesi vefat etti

        10 gün önce de bizim jenerasyonun elinde büyüdüğü, 2 Milli basketbolcu çocuk ve Milli voleybolcu bir torun yetiştirmiş çok değerli insan Necla Arısan’ı 86 yaşında kaybettik. İzmir’in basketbolda yetiştirdiği en değerli iki sporcusu Celal ve Metin Arısan’ın anneleri Necla hanım, yine İzmir’de yetişen en iyi voleybolculardan Eczacıbaşı ve Milli takımın önemli oyuncusu Ceylan Arısan’ın da babaannesi idi.

        Diğer Yazılar