Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Basketbol Federasyonu geçen gün Kadınlar Basketbol Süper Liginde (KBSL) 2017- 2018 sezonunda yabancı oyuncu sayısının 3+1 olması yönünde bir karar aldı. Son yıllarda bu sayı 4 idi. Bu karara göre takımlar gelecek sezon kadroda 4 yabancı bulundurabilecek fakat bunlardan 3’ü saha içinde olabilecek.

        Yabancı sayısının fazla olması nedeniyle Türk basketbolunun geleceğinden endişeli olan bir basketbol adamı olarak bu karara çok sevindim. Bu olumlu kararı alan federasyon yönetiminden şimdi Spor Toto Basketbol Süper Liginde (BSL) uygulanan 6 yabancı kuralını 4+2ye, Türkiye Basketbol Liginde (TBL) 2 olan yabancı sayısını da bire indirmelerini bekliyorum.

        PARA ÖDÜYORLAR

        Kulüp yöneticilerinin isteğiyle fazlalaşan yabancı sayısı onların kolayına geldiği gibi, çok gelir getirdiğinden federasyon yetkililerinin de işine geliyor.

        Çünkü her gelen yabancı sporcu için kulüpler federasyona para ödüyor. Bu rakamlar yabancıların değiştirilip yenisini getirdikçe fazlalaşmakta ve federasyonun kasasına daha fazla para girmekte.

        İKİ TARAF MEMNUN

        Bu işten kulüpler de, federasyon da memnun. İki taraf da işin kolayına kaçıyor fakat Türk basketbolunun geleceğini düşünen yok.

        Yabancıların fazlalığı yüzünden Türk oyuncular takımlarında süre bulamıyorlar ve kendilerini geliştiremiyorlar. Böyle olunca A Milli takımımızın başarısı çok zor oluyor. Çünkü Milli takımda yer alan oyuncular bile takımlarında süre bulamıyorlar.

        Halbuki alt yapı Milli takımlarımızın başarıları ortada. Ancak A takıma çıkan bu yetenekli gençlerimiz yabancılardan kendilerini gösterme fırsatı bulamıyorlar.

        Cesur kararı alan federasyon yönetimini kutluyorum. En kısa zamanda erkek ligleri için de benzer uygulamaya geçmeleri Türk basketbolu açısından çok olumlu olacaktır.

        ———————

        EGE TAKIMLARI ZORDA

        Basketbol Süper Ligi’nde 18. hafta sonunda 2 Ege takımı Best Balıkesir ve Muratbey Uşak alt sıralarda yer almaktalar. Lige Fenerbahçe galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan M.Uşak, geçen hafta Ankara’da ligin galibiyetsiz ekibi Halk Enerji Ted Ankara Kolejliler’e yenilince kendini ateşin içinde buldu.

        3 galibiyetle sondan 2. Best Balıkesir’in hemen üstünde yer alan, Muratbey Uşak’ın 5 galibiyeti bulunuyor. 2 Ege ekibinin sezon sonunda ligde kalmaları için 6 galibiyeti bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Demir İnşaat Büyük Çekmece’nin üstüne çıkmak zorundalar.

        Diğer Yazılar