Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu aralar Karşıyaka basketbolunun üstünde kara bulutlar dolaşıyor. İki hafta önce Ateş Özerk’in Karşıyaka basketbol şubesi onursal başkanı olduğunu yazdığım yazıda belirttiğim, 1970 yılında ilk kurulan bağımsız yönetim kurulundan geçen hafta içinde 2 kayıp verdik.

        O yönetimin başkanı Tahir Türetken’i kaybettikten 3 gün sonra, kurulun önemli kişilerinden biri olan Sezai Engür 72 yaşında vefat etti.

        Sezai Engür renkli kişiliği ile tanınan bir şahıstı. Çok iyi bir basketbolcuydu. Altay ve Karşıyaka’da yıllarca oynadı. Nokta şutör dediğimiz oyunculardandı.

        Basketbolu bıraktıktan sonra yıllarca Karşıyaka basketbol şubesinde yöneticilik yaptı.

        GÜZEL ANILARIM VAR

        1974 yılında genç takım kaptanıydım ve Aydan Siyavuş’un yönetimindeki A takım antrenmanlarına eksik olduklarında katılıyordum.

        Ailemin maddi durumu iyi olmadığından, o sıralar yöneticilik yapan Sezai ağabey beni Beymen’e götürüp tepeden tırnağa giydirmişti.

        Onunla yaşadığım diğer güzel bir anım da şuydu. 1980 senesinde 1. Lig’e yeni çıkan Çukurova takımıyla prensipte anlaşmıştım. Sezai Engür tam 2 saat benimle konuşarak yarı fiyatına Karşıyaka’da kalmam için beni ikna etmişti.

        DEĞERLİ KSKLİ’YDİ

        Babası Arif Engür de yıllarca Karşıyaka’da yöneticilik görevinde bulunmuş olan Sezai ağabey çok değerli Karşıyaka’lıydı.

        Geçen gün Atatürk Lisesi basketbol takımından arkadaşım Ümit Babahan aradı ve yazılarımın ölüm ilanı köşesine döndüğünü belirtti. Hakikaten bu aralar üst üste basketbol camiasından çok değerli kişileri kaybettik.

        Bu üzücü haberleri uzun süre duymamak temennisiyle, Engür ailesine ve Karşıyaka camiasına başsağlığı, sevgili Sezai ağabeyime rahmet diliyorum.

        ———————

        KALAYCIOĞLU REKOR KIRDI

        Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası geçen hafta Bornova Spor Salonu’nda yapıldı. Çok çekişmeli geçen karşılaşmalardan sonra, Yakındoğu Üniversitesi Y.G.D. ile Bellona A.G.Ü. finale kaldı ve maçı 77-61 kazanan Yakındoğu Üniversitesi Y.G.D. şampiyon oldu.

        2003 yılından beri ilk kez F.Bahçe ve G.Saray dışında bir takım şampiyon olurken, Yakındoğu antrenörü Zafer Kalaycıoğlu erişilmesi zor bir rekora imza attı. Daha önce 3 kez G.Saray, 7 kere F.Bahçe ile final oynayıp, hepsini kazanan Kalaycıoğlu, 3 ayrı takımla 11 kez şampiyonluk yaşayan ilk antrenör oldu.

        Diğer Yazılar