Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz salı akşamı Karşıyaka basketbol takımının 1986-1987 sezonunda kazandığı ilk şampiyonluk ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın 30. yılı kutlaması yapıldı. Karşıyaka Mavi Bahçe Fratelli restoranda düzenlenen yemek büyük coşku içinde geçti.

        O zamanki şube başkanı Ateş Özerk’in önderliğinde hazırlanan gece kusursuz bir organizasyondu. Geceye şampiyon ekibin antrenörü Nadir Vekiloğlu, oyunculardan kaptan Tuğrul Taşkıngenç, Murat Aşkın, Birtan Saka, Ziya Uyanık, Kağan Dağdelen, Ediz Baksı katıldılar. Oyuncular Cihangir Başaran, Suat Olca, Nihat Mala, Melvin Davis, John Wiley, merhum Necmi Mısırlıoğlu ve antrenör yardımcısı merhum İlhan Erdem geceye katılamadılar.

        BAŞKANLAR DA KATILDI

        Yine o sezon kulüp başkanı olan İbrahim Koç, basketbol şube yöneticilerinden Taner Karaaslan, Yılmaz Temizocak gecede bulunurken, Seyhan Evlioğu, Hüseyin Yerlikaya, merhum Tahir Türetken, merhum Serdar Zenger, merhum Baha Eğinlioğlu, merhum Suat Toraman, merhum Metin Ürkmez katılamadılar.

        Geceye bugünkü Pınar Karşıyaka basketbol takımı teknik kadro ve oyuncularıyla katılarak ağabeylerine destek oldular. Bütün eski ve yeni takım oyuncularının birlikte sahneye çıkıp Hakan Ortabaş’ın önderliğinde Kaf-Kaf çekmeleri gecenin en güzel sahnesiydi.

        Şampiyonluk kutlamasının en önemli konuğu şüphesiz Yaşar Holding yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar’dı. Selim Yaşar yaptığı konuşmada her zaman olduğu gibi holdingin Karşıyaka’ya sponsorluk desteğinin süreceğini açıklaması geceyi dolduran Karşıyaka sevdalıları tarafından çılgınca alkışlandı.

        SELİM YAŞAR ALDI

        Açık arttırmaya çıkarılan 1987 şampiyon kadronun imzaladığı topu da Selim Yaşar satın aldı. Ateş Özerk’in yaptığı konuşmasında belirttiği gibi Yaşar Holding’in Karşıyaka Spor Kulübüne 50 yıldan fazla bir süre sponsor olması dünyada eşine az rastlanan bir olaydır. 300 kişiye yaklaşan nezih toplulukta en değerli konuklar arasında 1974 yılında 1. Lig’e çıkan takımın kaptanı Nuri Sakal, efsanevi oyuncusu Efe Aydan ve bugünkü kulüp başkanı Mutlu Altuğ da bulunmaktaydı.

        ÖZEL ŞAMPİYONLUKTU

        Pınar Karşıyaka daha sonra 2014-2015 sezonunda ikinci kez şampiyon oldu, fakat 1987 yılında kazanılan şampiyonluk çok özeldi. Çünkü bu takımın 2 Amerikalı dışında 10 oyuncusu da Karşıyaka alt yapısından yetişmişti.

        30 yıl önceki bu başarıda emeği olan tüm oyuncu, teknik kadro ve yönetimi tekrar canı gönülden kutluyorum. Bu vefa gecesinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürler.

        Diğer Yazılar