Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Daha önceki sezonlarda 24 takımla gruplar halinde yapılan Euroleague’in ilk turu, bu yıl yeni bir formatla 16 ekibin çift devreli lig usulü oynamasıyla tamamlandı. 30 hafta sonunda ilk sekize kalan takımlar 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 olarak eşleştiler. Bu takımlar 3 maç kazanan üzerinden 5 karşılaşma oynayarak 27-29 Mayıs tarihinde İstanbul’da yapılacak dörtlü finale katılma hakkı kazanacak. Karşılaşmaların ilk ikisi üst sıralardaki takımların sahasında, sonraki 2 maç alt sıradaki ekiplerin evinde oynanacak. Bu 4 maç sonunda durum 2-2 ye gelirse, son maç üst sıradaki takımın sahasında yapılacak.

        3 TAKIM BİRDEN

        Bu sezon normal lige 4 takımla katılan Türk takımları büyük bir başarı göstererek, çeyrek finale 3 takımla katılma şansını elde ettiler. Normal sezonu Fenerbahçe 5., Anadolu Efes 6., Darüşşafaka Doğuş 8. bitirerek çeyrek finale kalmayı başarırken, Galatasaray Odeabank 12. sırada kalarak dörtlü final şansını kaybetti. Çeyrek finale 3 Türk takımı kalırken, 2 İspanya (Real Madrid – Baskonia), 2 Yunan (Olympiacos, Panathinaikos) ve 1 Rus (CSKA Moscova) ekibi de hak kazandı.

        Çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

        Real Madrid (1) – Darüşşafaka Doğuş (8)

        CSKA Moscova (2) – Baskonia (7)

        Olympiacos (3) – Anadolu Efes (6)

        Panathinaikos (4) – Fenerbahçe (5)

        ŞARTLAR ZORLAŞTI

        Çeyrek finale kalan takımlarımız ilk dörtte yer bulamayarak saha avantajını rakiplerine kaptırdılar. Özellikle sezona çok iyi bir başlangıç yapan geçen yılın finalisti Fenerbahçe, son haftalarda sakatlıklar yüzünden sürpriz yenilgiler alarak 5. sıraya düştü. Sezon başlarken İstanbul’da yapılacak dörtlü finale katılması kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe, eşleştiği Panathinaikos’u Atina’da yenemezse bu hedefine ulaşamayacak. Aynı şart diğer takımlarımız Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş için de geçerli.

        18 Nisan’da başlayacak çeyrek final karşılaşmalarında nefes kesecek mücadeleler bizi bekliyor. 3 takımımıza da başarılar diliyorum. 27 Mayıs’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda 3 takımla bulunmamız en büyük dileğim.

        Diğer Yazılar