Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Egemen Güven 1996 doğumlu 2.10 boyunda Pınar Karşıyaka’nın oyuncusu.

        Türk ve dünya basketbolunun gözünün onda olmasının çeşitli nedenleri var.

        Egemen 2014’te U18 Avrupa Gençler Şampiyonası’nda MVP (En değerli oyuncu) oyuncu seçildi ve tüm otoriteler tarafından NBA’ye gitmesine kesin gözüyle bakıldı.

        Çünkü MVP’lerin çoğu NBA’de oynadı. Bunlar arasında Tony Parker, Dario Sariç, Nicolas Batum ve Enes Kanter gibi isimler var.

        Egemen’in uzun boyu ve kollarının yanında düzgün, yüksek yüzdeli şutu onun için büyük avantaj.

        KADRO DIŞI BIRAKILDI

        Geçen hafta Darüşşafaka maçı öncesinde antrenmanda bir pozisyonda hakemlik yapan antrenör Markoviç’in kendisine yapılan faulü görememesine sinirlenen Egemen, üstünden formayı çıkarıp yere atarak tepki göstermesi nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Daha sonra antrenörü ve takım arkadaşlarından özür dileyen oyuncuyu yönetim kurulu affetti. Yönetim kurulu antrenörle oyuncu arasındaki bu tatsızlığı kısa zamanda çözerek önemli bir iş başardı.

        Yöneticiliğin en önemli misyonunun takımdaki sorunları yapıcı olarak sonuçlandırması olduğunu düşünmüşümdür.

        ELİMDE BÜYÜDÜ

        Egemen’in babası Sadık Güven Karşıyaka altyapısından yetişmiş iyi bir basketbolcuydu. Ben Altınordu’da antrenörlük yaparken 2 sezon oyuncum oldu. Annesi Pınar da Ankara Koleji’nde yıllarca basketbol oynadı.

        Egemen elimde büyüdü diyebilirim. Çok iyi bir aile terbiyesi alan genç oyuncunun antrenörüne gösterdiği bu tepkinin altında ondan beklenen verimi, yeterli süre bulamamasından dolayı gösterememesinden kaynaklandığını sanıyorum.

        Egemen gibi birçok genç ve yetenekli oyuncumuz aynı durumda. Tolga Geçim, Okben Ulubay, Furkan Korkmaz, Berk Uğurlu ve diğerleri.

        Yalnız kulüplerin istediği doğrultusunda ve kasasına para girsin diye yabancı basketbolcuları liglerimize dolduran federasyon yönetimleri, Türk basketbolunun ileride ne kadar zarar göreceğini bile bile bu yanlışa devam ediyorlar.

        TÜRK OYUNCULAR

        1975-1982 yılları arasında Karşıyaka’da başarı ile oynarken beni izleyenler, şimdi bile çok iyi oynadığımı söylerler. Ben de onlara “Bizim zamanımızda da bu kadar yabancının oynamasına izin verilseydi, Nadir Vekiloğlu ve Şadi Olcay dışında hiçbir oyuncu süre alamazdı” diyorum.

        Salı günü Atina’da Panathinaikos’u yenen Fenerbahçe’de Türkler’in 1 dakika bile süre bulamaması tüm basketbolseverleri benim gibi üzmüştür herhalde.

        Hidayet Türkoğlu federasyonundan herkesin bu konuda beklentileri var. Türk basketbolunun geleceği açısından yabancı sayısını azaltmaları gerekir.

        Diğer Yazılar