Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suat Olca İzmir’in yetiştirdiği en iyi basketbolculardan biridir. 1980 yılında Karşıyaka altyapısında basketbola başlayan Olca, 1983 -84 sezonunda A takıma yükselmiş ve 1987 yılında şampiyon olan takımın en önemli oyuncusu olmuştur.

        Daha sonra Efes Pilsen’e transfer olan başarılı oyuncu, birinci ligde Tofaş ve Nasaş formalarını giydi. Aralıklı olarak 7 sene Karşıyaka formasını taşıyan Suat, sporculuk yaşamının en verimli zamanlarını bu forma altında geçirmiştir.

        Yaş farkımız nedeniyle aynı zamanlarda oynamadığımız Suat Olca’yla yollarımız, 1998 yılında 2. ligde Çakabey’de birleşti. Başantrenörlüğünü yaptığım ekibin önemli oyuncularından biriydi. İyi oyunculuğunun yanında efendiliği ve centilmenliğiyle basketbol camiasında herkesin gönlünü fethetmişti.

        BASKETBOL ŞUBESİNDE

        Oyunculuğu bıraktıktan sonra Pınar Karşıyaka alt yapısında çalışan Suat Olca, birkaç yıl önce bu görevinden ayrılmıştı. Başarılı sporcu, gerçek spor adamı Karşıyaka Belediyesi başkan yardımcısı Murat Özel tarafından Karşıyaka Belediyesi basketbol şubesinin başına getirildi.

        Kanımca Karşıyaka Belediyesi bu kararıyla büyük bir atılıma adım atmıştır. Suat Olca önderliğinde özellikle altyapıda kısa zamanda bir patlama yapmalarını bekliyorum.

        METE BABAOĞLU PETKİM’DE

        Tecrübeli antrenör Mete Babaoğlu Türkiye Basketbol Ligi (TBL) İzmir ekiplerinden Petkimspor’un başına getirildi. Genel menajer Levent Türknas’ın doğru bir seçim yaptığını düşünüyorum.

        Geçen sezon çeyrek final oynayarak erkeklerde İzmir ve Ege’nin en başarılı takımı olan Petkimspor İzmirliler’e fazla bir keyif vermedi. Bunun başlıca nedeni takım sahaya çıktığında Türknas dışında hiçbir İzmirli’nin bulunmaması idi. Yalnız Can Terzioğlu vardı, o da şanssız bir şekilde sezonun yarısını sakat geçirdi.

        Şimdi İzmir’in yetiştirdiği en iyi antrenörlerinden birini başına getiren Petkimspor önümüzdeki sezon İzmirli basketbol severlerce daha fazla destek görecektir.

        2016 da Best Balıkesir’i süper lige taşımayı başaran Babaoğlu’nun bu yıl da Petkimspor’u aynı başarıya ulaştırması sürpriz olmaz.

        Diğer Yazılar