Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tam bu hafta Best Balıkesir ile ilgili yazımı hazırlıyordum ki, ekibin başkanı Gafur Çoymak telefonla aradı.

        Bu köşede daha önce defalarca övgüler yazdığım ve Kanal 35’te Sercan Günay ile program yaptığımızda konuk ettiğimiz değerli başkandan, takımın son durumu ile ilgili bilgi almak fırsatı buldum.

        Bundan 20 gün önce Best Balıkesir’in Türkiye Basketbol Ligi’nden (TBL) çekileceği haberi ajanslara bomba gibi düşmüştü.

        Bu haber yalnız Balıkesirliler’i değil, Egeli hatta tüm Türkiye’deki basketbolseverleri üzmüştü.

        Daha sonra takımın başka bir kulübe devredileceği yönünde haberler arka arkaya gelmişti.

        KÜME DÜŞTÜLER

        Halbuki Best Balıkesir kısa zamanda çok başarılı işler yapıp Basketbol Süper Ligi’ne (BSL) çıkmayı başarmış, ancak geçen yıl ilk kez yer aldığı bu ligde, birtakım şanssızlıklar sonucu 7 galibiyet, 23 yenilgi alarak küme düşmüştü.

        Yaptıkları iyi işler sayesinde Balıkesir’de basketbolun sevilmesini sağlamış, dolayısıyla Karesispor’un da Türkiye Basketbol Ligi’ne çıkma başarısında rol oynamışlardır.

        Bu arada söz açılmışken Karesispor’un da müthiş başarısından bahsetmeden geçmeyelim. Geçen sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) grupları 2 yenilgi ile lider bitiren Balıkesir ekibi, Play-Off’ta eşleştiği İnegöl Belediyesi’ni 2 maçta yenerek altılı finallere kalmayı başardı.

        KARESİSPOR İDDİALI

        Çift devreli lig usulü oynanan finalleri de Orman Gençlik’in averajla 2. bitiren Karesispor, önümüzdeki yıl TBL’de oynamaya hak kazandı.

        Balıkesir’in 2. takımı olarak Ege’yi temsil edecek olan ekip, şimdiden akıllı transferler yaparak gelecek sezonda yeni liginde iddialı olacaklarının sinyallerini veriyor.

        Başarıda katkısı olan yönetim, teknik heyet ve sporcuları candan kutluyor, yeni sezonda başarılar diliyorum.

        Best Balıkesir’e dönersek, yıllardır takımın sponsorluğunu yapan Yırcalı ailesine ait Best Grup son bir jest yaparak, ekibi başka kulübe devretmekten vazgeçti.

        Böylece takımın Balıkesir’de kalması sağlandı. Şimdi başkan Gafur Çoymak yeni bir yönetim kurarak sponsor arayışlarına girişecek.

        Yeni sezon hazırlıkları için geç kalınmış gibi görünse de Çoymak, engin tecrübesi ve girişimciliğiyle bu işin üstesinden geleceğinden eminim.

        Diğer Yazılar