Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tahincioğlu Süper Basketbol Ligi’nde takımlar 6 yabancı oyuncu ile oynadıkları için, süre bulamayan sporcular bir alt kategori olan Türkiye Basketbol Ligi’ni (TBL) tercih ediyorlar.

        Böyle olunca 2 yabancı oynatılan bu ligde kaliteli basketbolcular ve güçlü ekipler yer almakta. Türkiye Basketbol Ligi 4. hafta sonunda bu yıl ne kadar çekişmeli geçeceğinin sinyallerini çok açık verdi.

        Her takımın birbirini yenebileceği ligde, maçtan önce hangi ekibin galip geleceği hakkında bir yorum yapmak çok zor.

        TECRÜBELİ OYUNCULAR

        Sezon öncesi kadrolara bakıldığında Türk Telekom ve Bahçeşehir Koleji’nin daha ağır basacakları görünüyor. Türk Telekom kadrosunda Kaya Peker, Ender Aslan, Serhat Çetin, Can Akın, Nusret Yıldırım, Polat Kaya gibi yıllarca Süper Lig ve Milli takımlarda yer almış oyuncuları barındırırken, Bahçeşehir’de Evren Büker, Yiğitcan Turna, Hakan Yapar, Cemal Nalga, Ceyhun Altay, Soner Şentürk gibi Süper Lig oyuncuları ile mücadele ediyor.

        Yine kadro derinliği itibariyle bu iki ekibi Selçuklu Belediyesi, Afyon Belediyesi, Bursa Durmazlar ve Petkimspor zorlayacak gibi görünüyor.

        Ancak geçen hafta hiç galibiyeti bulunmayan Ankara DSİ’nin, yenilgisiz Bahçeşehir Üniversitesi’ni 26 sayı farkla (88-62) yenmesi, sezon içinde karşılaşmaların her türlü sonuçlara gebe olabileceğinin en açık kanıtıydı.

        PETKİM ALT SIRALARDA

        Türkiye 1.Ligi’nde Ege’yi Petkimspor, Akhisar Belediyesi, Karesi Spor ve Afyon Belediyesi olmak üzere 4 takım temsil ediyor. Lige deplasmanda Bursa Durmazlar’ı yenerek çok önemli bir galibiyetle başlayan Petkimspor, daha sonra oynadığı 3 maçı kaybederek alt sıralara düştü.

        Ancak iyi bir oyuncu kadrosu ve Mete Babaoğlu gibi çok tecrübeli teknik adama sahip İzmir ekibi kısa zamanda toparlanarak lige ağırlığını koyacaktır.

        KARESİ’DE DEĞİŞİKLİK

        TBL’nin istikrar abidelerinden biri olan Akhisar Belediyesi, evinde oynadığı 2 maçı kazanırken, deplasmandaki 2 karşılaşmayı kaybetti. Manisa ekibinin Play-Off’ları zorlaması bekleniyor. Balıkesir temsilcisi Karesispor 4. hafta sonunda 2. antrenörü de değiştirdi.

        Geçen sezon takımı TBL’ye çıkarmayı başarmış, bu sezonun ilk 2 maçından galibiyetle ayrılmış antrenör Fahri Güler’i görevden alıp, Gökhan Taştimur’u getirdiklerine basketbolseverler pek anlam verememişlerdi. İyi bir kadrosu bulunan Karesispor da Play-Off adaylarından.

        Bu sezon Ege takımları arasında en iddialı Afyon Belediyesi olacak gibi görünüyor. Sezonun ilk maçında deplasmanda Antalyaspor’a kaybeden ekip, daha sonra oynadığı 3 karşılaşmayı kazanarak üst sıralara tırmanmaya başladı.

        Tüm takımlarımıza başarılar dilerim.

        Diğer Yazılar