Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki yıl önce kurulup bu kısa zamanda ikinci lige çıkma başarısını gösteren İzmir ekibi Gediz Üniversitesi, idari açıdan da önemli bir başarıya imza attı. İzmir’in en büyük şirketlerinden biri olan Küçükbay A.Ş’nin yağ sektöründeki markası Orkide ile üç yıllık sponsorluk anlaşması yaptılar. Son on yılda Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yükselerek yer alan Küçükbay, 250 çalışanı ile Türkiye’nin yıllık yağ üretim ihtiyacının yüzde 35’ini, sıvı yağ satışının yüzde 15’ini karşılayan bir kuruluş.

        Basketbola girdikleri günden beri akıllı ve sağlam adımlarla ilerleyen Gediz Üniversitesi, bu beraberlikle kısa zamanda 1. Lig’de yer alacaktır. Altyapı ve tesisleşmeye de önem veren İzmir ekibi birkaç yıl içinde her bakımdan lokomotif takımlar arasında alacağı sinyallerini kuvvetle veriyor.

        Uşak Sportif’te görev değişikliği

        Geçen haftalarda ajanslarda yer alan bir haber herkesi hayretler içinde bıraktı. Geçen yıl 1. basketbol liginde ilk kez yer alan ve bütün takımlara kök söktürerek Play-Off’a kalma, aynı zamanda Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan Uşak Sportif takımı baş antrenörü Ozan Bulkaz, kendi isteğiyle görevi yardımcısı Mehmet Kabaran’a devretmiş, kendisi yardımcı antrenörlüğe geçmişti. Ozan Bulkaz’ı çok iyi tanırım.

        Ben Vestelspor’u çalıştırırken o da Uşakspor’un Coachu’ydu. İki takım da 2. Lig’de iddialı ve birbirine rakip olduğu halde kendisiyle büyük bir yardımlaşmamız vardı. Gerek kaset alışverişleri gerek özel maçlar konusunda çok iyi bir uyum içindeydik. Tam bir basketbol neferiydi.

        Uşak’ta menajer Fatih Erdoğan’la birlikte basketbolun birinci spor olmasında en önde gelen isimdir. Ben onu Karşıyaka’da Atakan Karakaplan’a benzetiyorum. Karakaplan da Karşıyaka’nın bu durumlara gelmesinin en önemli ismidir.

        Şimdi ne olacak? Ozan Burkaz yardımcısı Mehmet Kabaran’ın asistanlığını yapacak. Bu durum spor dünyasında pek az görülmüştür.

        Ne diyelim, Uşak’a mal olmuş Ozan Burkaz’ın bir bildiği vardır herhalde. Yeni antrenör Mehmet Kabaran’a da başarılar dilerim.

        Cevat Soydaş turnuvası

        Pınar Karşıyaka’nın da yer alacağı Cevat Soydaş turnuvası 10-13 Eylül tarihleri arasında Bursa’da yapılacak. Tofaş Spor Kulübü, Bursa Basketbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Baia Otel tarafından organize edilen turnuvaya Pınar Karşıyaka’nın yanı sıra Tofaş, İntegral Beşiktaş, Trabzonspor Medical Park, Gaziantep Royal Halı ve Almanya’dan Artland Dragon takımları katılacak. Cevat Soydaş 1953 doğumlu, 38 kez milli olmuş, sırasıyla Eskişehir Güllük, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, Tofaş, Oyak Renault, Paşabahçe takımlarında oynamış, Oyak Renault ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde antrenörlük yapmıştır. Soydaş’ı 2001 yılında trafik kazasında kaybettik. İyi basketbolculuğu yanında beyefendiliğiyle herkesin sevgisini kazanmış Cevat Soydaş’la milli takımda beraber olmuş, onunla tanışma fırsatı bulmuş olduğum için şanslıyım. Bu sezonun ilk turnuvası olacak organizasyon, katılan takımlar için iyi bir hazırlık fırsatı olacak.

        Diğer Yazılar