Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tahir Türetken’i tanımayan Karşıyaka’lı yoktur. Karşıyaka spor kulübünde basketbol şubesinde başlayan yöneticilik hayatı daha sonra basketbol şube başkanlığı, kulüp başkanlığı ve divan kurulu başkanlığıyla devam etmiştir.

        Hayatının her döneminde üst düzey yöneticiliğinde bulunan gerçek bir Karşıyakalı’dır. Sevecen kişiliği, güler yüzü ve temiz kalbiyle tüm Karşıyaka’lıların Tahir ağabeyidir. Kulübün her zor duruma düştüğünde çıkış yolunu bulmak için çabalamış ve bunu başarmıştır. 1970 yılında basketbolla birlikte Tahir ağabeyle tanışmış ve o yıldan beri hiç kopmamış olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Oğlu Semih Türetken de koyu Karşıyakalı’dır. O da kulüp içinde yönetici olarak çok faydalı işler yapmakta. Tahir Türetken geçen gün 92 yaşına bastı. Yeni yaşını kutlamak için Karşıyaka yelken kulübünde bir parti düzenlendi. Karşıyaka’nın duayenleri bir araya gelerek hem hasret giderdiler hem de Türetken’i kutladılar. Bu organizasyonu düşünen ve düzenlenmesinde emeği geçenler takdirle karşılandılar. Tahir Türetken’i yalnız Karşıyaka’lılar değil tüm İzmir ve Türkiye spor camiası tanır ve takdir eder.

        Sağlıklı ve mutlu daha nicelere Tahir Ağabey...

        Egemen Güven anlaştı

        Pınar Karşıyaka’nın son yıllarda yetiştirdiği en önemli oyuncularından, Avrupa şampiyonu genç milli takımın kaptanı ve şampiyonanın MVP’si (en değerli oyuncu) seçilen 1996 doğumlu Egemen Güven, uzun süren görüşmeler sonunda kulübüyle anlaşmaya vardı. Bu anlaşmayla birlikte tüm Karşıyaka’lı taraftarlar derin bir oh çektiler.

        Zaten federasyonun aldığı 6 yabancı kararıyla alt yapı çalışmalarının pek fazla önemi kalmazken, bir de eldeki gençleri kaçırmak her basketbolseveri üzecekti. Egemen’in gelecek sezon Mert Celep ve Mertcan Sonkol’la birlikte alt yapıdan gelen oyuncular olarak Pınar Karşıyaka’ya güç katacaklarına inanıyorum.

        Best Balıkesir ve Sinpaş

        Denizli Basket finalde

        İkinci lig takımları arasında oynanan federasyon kupasının eleme grubu Afyon’da yapıldı. Oynanan müsabakalar sonunda altı grubun birincisi Adanaspor, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Giresun Belediye, Best Balıkesir ve Sinpaş Denizli Basket takımları finale katılma hakkını elde ettiler. Bu hafta Bursa’da yapılan finallerde de iki Ege takımı B.Balıkesir ve S.Denizli Basket rakiplerini yenerek finale kalmayı başardılar. Otoritelerce birinci lige çıkacak en önemli aday olarak gösterilen iki takım kendilerine güvenenleri yanıltmadılar.

        Diğer Yazılar