Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZLEYİCİLER için sezon sonu yaklaşırken kanallar için yeni sezon hazırlıkları çoktan başladı bile. Her televizyon kanalında şu sıralar hummalı bir çalışma ve kıran kıran bir pazarlık var. Türkiye'nin değişmez gerçeği: Bir yapımcı dizi yapıyorsa öncelikle onun Kanal D'de yayınlanmasını ister. Çünkü Kanal D yıllardır zirvede oturan ve kaliteli dizilerin kanalı olmayı sürdürdü. Gerçi bu sene Star ve atv, Kanal D'yle çok büyük bir yarışa girdi ve Star liderliği ele geçirdi. Ancak yılların alışkanlığı kolay değişmiyor. Neyse gelelim asıl meselemize...

        Birkaç aydır kimi görsem, kiminle konuşsam herkes yeni sezon için Kanal D'ye dizi yaptığından bahsediyor. Bunu artık o kadar çok duymaya başladım ki, kendi kendime "Kanal D bu dizileri nereye koyacak" diye hesap yapmaya başladım. Malum bu sezon Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Kuzey Güney final yapacak. Dolayısıyla salı ve çarşamba günlerinde bir boşluk yaşanacak. Ama onun dışında Yalan Dünya, Merhamet, Arka Sokaklar, Galip Derviş dizileri devam ediyor. Sonunda bu tartışmaya son vermek için Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Pelin Diştaş Yaşaroğlu'na telefon edip yeni sezon dizilerini sordum. O da satın aldıkları dört diziyi açıkladı. Eylül ayında izleyeceğimiz ilk dizi Fetih. Medyapım'ın yapımcılığında çekilecek dizide Fatih Sultan Mehmet'in hayatı anlatılacak. Dizinin başrolünde ise Mehmet Akif Alakurt rol alacak. Kanal D'nin ikinci dizisi Sırlar. D Yapım'ın çekeceği dizinin yönetmen koltuğununa Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin de yönetmeni Zeynep Günay Tan oturacak. Dizinin başrolünde ise Mete Horozoğlu olacak. Geçtiğimiz günlerde yazdığım Gold Film imzalı Satılık Aşk ise Kanal D'nin üçüncü dizisi.

        Aslıhan Gürbüz'ün rol alacağı dizi aşk ve paranın büyük savaşını anlatacak. Dördüncü diziyi ben de duyunca çok şaşırdım. Efendim yeni sezonda Kanal D'de Muhteşem Yüzyıl'ın yapım şirketi Tim's Yapım'ın çekeceği Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının dizisini izleyeceğiz. Çalıkuşu hepimizin aşina olduğu ve sevdiği bir hikâye. Daha önce Aydan Şener rol almıştı ve çok sevilmişti. Ancak sonra Yeniden Çalıkuşu olarak çekilen ve Tuba Ünsal'ın başrolünü oynadığı dizi başarılı olamamıştı. Şimdi işin içinde Kanal D ve Tim's varsa mutlaka iyi bir prodüksiyon ortaya çıkacaktır. Efendim, yeni sezonda Kanal D'de bu dizileri izleyeceğiz. Bakalım hangisine gönlümüzü kaptıracağız.

        Yaz dizileri başlıyor

        BUGÜNKÜ yazı Kanal D üzerine oldu. Temmuz ayında kanalda iki tane de yaz dizisi başlıyor. İlki, İlker İnanoğlu'nun yapımcılığında çekilen ve Naz Elmas'ın rol alacağı Güzel ve Çirkin. İkincisi ise 16 yaşında bir genç kızın aile dramasını konu alan Yaban Çiçeği. Gökhan Horzum'un senaryosunu yazdığı, D Yapım'ın çekeceği diziyi Altan Dönmez yönetecek. İkisinin çekimleri de bu ay başlayacak. Ne dersiniz Yaban Çiçeği yeni Kavak Yelleri olabilir mi?

        Diğer Yazılar