Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SENARYOSU, dekoru, kostümü, oyuncularıyla son üç yıla damgasını vurdu Muhteşem Yüzyıl. Tabii ki müzikleri de çok konuşuldu. Benim gibi dizi müziklerinin projenin yüzde 30'u olduğuna inanan biri için şahane bir haberim var. Geçtiğimiz gün dizinin müzisyeni Aytekin Ateş bana müjdeyi verdi. Mira Records'un yapımcılığında, Fahir Atakoğlu, Aytekin Ataş ve Soner Akalın imzasıyla, Muhteşem Yüzyıl Dizi Müzikleri Vol 1. albümü bugün çıktı. Albüm, dizinin tüm sezonlarından seçilmiş enstrümantal ve sözlü toplam 33 şarkıdan oluşuyor. Bunların içerisinde dizinin jenerik müziği, Pargalı İbrahim'in Hatice Sultan'a ve Sultan Süleyman'a kemanla çaldığı parçalar, dizinin tanıtımlarında yer alan aksiyon ve gerilim parçaları, savaşlarda ve yeniçeri isyanlarında kullanılan mehter ve zikir parçaları, Hürrem Sultan'ın, Hatice Sultan'ın, Firuze Hatun'un dizinin çeşitli bölümlerinde seslendirdikleri şarkılar ve Kalender Şah'ın söylediği deyiş yer alıyor. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman'ın çok ses getiren mezar sahnesinde okuduğu "Vicdanın senin kıblendir Süleyman" metni, Hürrem Sultan'ın bir köle kızdan nasıl bir sultan yarattığının hikâyesini anlattığı 2. sezon finalindeki uzun konuşması ve Pargalı İbrahim'in dönmek temalı "Ben İbrahim" tiradı da bu üç karakterin kendi sesiyle üç parçanın girişinde yer alıyor. Albüm dizideki karakterlerin yer aldığı bir poster hediyesiyle birlikte satılıyor. Beni en çok etkileyen yanlarından biri de, albümün geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden, dizinin yaratıcısı ve senaristi Meral Okay'a ithaf edilmesi. Bu albüm arşivimizde mutlaka yer almalı derim.

        Hilmicem oyuncu olur!

        PAZAR akşamı Survivor'da adaların birleşeceğini zannediyorduk. Ama Acun Ilıcalı bu sene ünlülerden birinin gönüllüler adasına geçeceğini açıkladı ve sonunda Dağhan Külegeç diğer adaya geçti. Geçer geçmez de ünlüler takımındaki arkadaşlarının tüm zaaflarını yeni ekibiyle paylaştı. Dağhan bu geçişe o kadar bilendi ki, yeni bir savaşın da fitilini ateşledi. Görürsünüz Ümit Karan ve Dağhan Külegeç arasında ciddi tartışmalar yaşanacak. Aynı akşam Acun Ilıcalı bir de kaynaşma partisi düzenledi. Genellikle bu partilerde ünlülerin maharetlerini izlemeye alışığız. Ancak bu sene partiye Hilmicem danslarıyla, Murat şarkılarıyla, Duygu'ysa enerjisiyle damgasını vurdu. Meğer gönüllüler adasında

        ne maharetli insanlar varmış ama haberimiz yokmuş. Bence Murat kesinlikle adadan ayrıldıktan sonra müzisyenlikte dikkat çekecektir. Ama Hilmicem'in oyuncu olacağını düşünüyorum. Son zamanlarda pek çok yapımcıdan yeni erkek oyuncu aradıklarını duyuyorum. Ben Hilmicem'i değerlendirsinler derim. Çünkü medeniyet görüp süslendiğinde gördük ki, özellikle genç kızları peşinden sürükleyebilir.

        Diğer Yazılar