Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EMRAH Serbes'in Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi kitabını okuduğumda bundan ne güzel film olur demiştim. Aradan birkaç ay geçti ve Star TV'de Erdal Beşikçioğlu'nu Behzat Ç. dizisinin tanıtımlarında gördüm. İlk tepkim "Vay be dizi yapıyorlar ve Behzat için şahane bir seçim yapmışlar" oldu. Dizinin ilk bölümünü izleyemedim. Fakat bir gece yarısı tekrarına denk geldim. O günden sonra da ilk defa bir dizinin fanatiği oldum. Pazar günleri eve misafir kabul etmemeye, tüm arkadaşlarıma zorla Behzat Ç. izlettirmeye başladım. Kısa sürede çevremde Behzat Ç.'yi tartışabileceğim insanlar oluştu.

        Peki, beni bu diziye bu kadar bağlayan neydi? Öncelikle dizinin baş kahramanı kusursuz güzellikte ve şahane karakterde biri değildi. Son yıllarda ekranda karşımıza kahraman diye insan olduğundan şüphe edeceğim melekler çıkarıyorlardı. O nedenle Behzat çok gerçekti. Onun da hataları, kusurları vardı. Dizinin derdi olan bir senaryosu vardı. Ercan Mehmet Erdem, bizi dizinin ana dramasını bozmadan Hrant Dink suikastı, Festus Okey cinayeti, cumartesi anneleri, trans cinayetleri, ana dilde eğitim, eğitim zayiatı gibi Türkiye'nin sorunlarıyla yüzleştirdi. Ama hayatımda izlediğim en güzel ilan-ı aşk sahnesi de Behzat Ç.'den geldi. Savcı Esra'nın Behzat'a, "Ben seninle mutsuzluğa da varım" demesi eminim hepimizin aşk tanımına büyük bir tokat attı. Kısacası Behzat Ç. küçük insanların büyük hayallerini, büyük sorunlarını bize sundu. O nedenle samimiydi, farklıydı, zekiceydi. Yönetmenler Serdar Akar, Doğan Ümit Karaca ve Sadullah Şentürk kurdukları dünyayla bize Ankara'yı sevdirdiler. Erdal Beşikçioğlu oyunculuk performansıyla Türkiye'de de dünya standartlarında oyuncular olduğunu kanıtladı.

        Ç'NİN ANLAMI ÇARŞI DEMEK

        Dizi RTÜK'ten aldığı cezalara rağmen yılmadı. Çünkü yapımcı Tarkan Karlıdağ inandığı işin arkasında durdu. Behzat Ç.'nin bu kadar sevilmesinin bir başka sırrı da karakterlerin hep gizemli kalmasıydı. Velhan Çantay, medya yönetiminde başarılı manevralar yaptı. Dizi sayesinde Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal ve Ayça Eren'le ilk kez tanıştık. Dördü de çok başarılı oyuncular. Umarım önümüzdeki yıllarda yine kaliteli projelerle karşımıza çıkacaklar. Ben final bölümünü izlerken en yakın arkadaşıma veda ediyormuş gibi hissettim. Bu arada Behzat Ç.'nin Ç'si ne demek açıklamadılar. Kitabın yazarı Emrah Serbes, sıkı bir Beşiktaş taraftarı. Beşiktaş'ın her şeye karşı taraftar grubu Çarşı'nın da üyesi. O nedenle bence Ç.'nin anlamı Çarşı. Çünkü Behzat da her şeye karşı... Son olarak, bize üç sezon boyunca Türk televizyon tarihinin en farklı işlerinden birini izlettiren tüm ekibin emeğine sağlık. Hoşçakal amirim, sonbaharda Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde görüşmek dileğiyle...

        Diğer Yazılar