Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SENELERDİR neden Türkiye'nin devlet kanalı TRT, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi format ve proje üretmiyor diye kendi kendime hayıflanıyordum. Sonra Leyla ile Mecnun geldi. Absürd komedi türündeki dizi bugüne kadar TRT'yi hiç izlemeyen genç kesimi içine çekti. Ardından Seksenler, TRT'yi Kanal D, Star ve atv'yle yarışır hale getirdi. Sakarya Fırat zaten Muhteşem Yüzyıl ve Kuzey Güney karşısında senelerce mücadele etti. Avrupa Avrupa yayınlandığı pazar akşamlarının alternatifi oldu. Kanal bu sezon Beni Böyle Sev, Osmanlı Tokadı, Şubat, Yol Ayrımı, Bir Yastıkta ve 6 Mantı dizileriyle yoluna devam etti.

        Üç senede TRT'yi en çok tercih edilen dördüncü kanal haline getirdiler. Ben de dün soluğu Ankara'da aldım ve TRT Kanal Koordinatörü Bülent Ata'nın kapısını çalıp değişen TRT 1 çehresini konuşmak istedim. Öncelikle önyargılarım olduğunu itiraf etmeliyim. Nedense karşıma eski kafalı biri geleceğini zannediyordum. Fakat karşımda genç ve entelektüel bir yönetici duruyordu. Bülent Ata, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç'un Türkiye'nin genç nüfusunu dikkate alarak yenilikçi bakış açısıyla proje aldıklarını söyledi. Amaçlarının entrikada kötülüğün kazandığı değil, umut vaat eden projeler yapmak olduğunu söyleyen Ata, eylül ayında başlayacak kod adı Mülksüzler projesini de ilk kez açıkladı. ARC Medya'nın yapımını, Fatih Enes Ömeroğlu'nun yapımcılığını, Levent Cantek'in senaristliğini üstlendiği dizi aşkla örülü bir intikam hikâyesini anlatacak. Bunu söyler söylemez sizin de aklınıza Ezel geldi değil mi? Ben de tam bunu söylerken sohbetimize senarist Cantek katıldı ve farkını anlattı. "İnsan insanı iyileştirir felsefesiyle yola çıkıyoruz. Dizimizin erkek kahramanı intikam almak için çıktığı yolda iyileşip dönüşecek." Ancak Ata, bu dizide diğer intikam dizilerinin aksine çok daha fazla kadın karakter göreceğimizi söylüyor. Projenin adı henüz net değil, oyuncu seçimleri devam ediyor. Kanalda hummalı bir çalışma var. Bakalım, TRT komedide yakaladığı başarıyı dramada da yakalayacak mı? Onu da eylül ayında izledikten sonra göreceğiz.

        Bu sezon hangi diziler bitiyor?

        ÖNCELİKLE TRT'de bitecek dizileri açıklayalım. Yol Ayrımı haziran sonunda final yapacak. Önümüzde hafta Şubat bitecek. Sakarya Fırat, 12 Haziran'da sona erecek. 6 Mantı eylül ayında olmayabilir. Kanal D'de Öyle Bir Geçer Zaman ki 25, Kuzey Güney 26 Haziran'da final yapacak. Fox'ta Yer Gök Aşk bitiyor. Star'da Behzat Ç. sona erdi, sırada İşler Güçler var. 27 Haziran'da ise 20 Dakika final yapacak. Diziler bir yandan sona ererken, ka nallarda yeni sezon için hummalı pazarlıklar yapılıyor. Kanal D'nin yeni sezon için Çalıkuşu, Sırlar, Aşk ve Fetih'i hazırladığını yazmıştım. TRT şimdilik tek yeni diziyle sezona girmeye niyetli. Star, bir haftaya kadar yeni dönemini oluşturacak. Ben de tüm olup bitenleri bildirmeye devam edeceğim.

        Diğer Yazılar