Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAÇ sonunda “Ligin ilk haftalarında bu sonuçlar olabiliyor” dedi Ertuğrul Sağlam. Gerçekten de Bursaspor’un dünkü futbolunu başka bir temel üzerine oturtmak mümkün değil. 90 dakika boyunca Timsah’ın genel oyun karakterinden o kadar az kare gördük ki şaşırmamak elde değil. 4. dakikada golle sonuçlanabilecek bir Bursa atağı izlediğimizde maçın konuk ekip hâkimiyetinde geçeceğini düşünmüştük ama sonrasında neredeyse hiçbir organize atak görmedik. Gerçi Bursa devre sonuna kadar üç kornerde topun hücum oyuncularıyla buluşması sonrası her seferinde öne geçmeye yaklaştı ama sadece o kadar...

        Aslında belki de bu duran top üstünlüğünün sahaya bu kadar net yansıması Bursa için iyi olmadı. Çünkü uzun bir aradan sonra ilk kez lig maçına çıkıldığı için zaten oyuncularda bir ritm bozukluğu söz konusuydu. Konya’nın can sıkıcı oyun tarzı bu duran top üstünlüğüyle birleşince futbolcular golün bu şekilde geleceğine inanmaya başlayıp oyun içindeki eksiklere yeterince kafa yormamış olabilirler.

        Bu vurdumduymazlık ikinci yarının başında iyiden iyiye kendini gösterdi. Evet ilk yarıda da pozisyon yoktu ama oyunun hâkimi Bursa’ydı sonuçta. İkinci yarıya Ziya Doğan akıllıca bir şekilde önde basarak başladı. İlk yarının ardından vites yükseltmeye, topun kıymetini daha çok bilmeye çalışacak olan Timsah’ın bu şok baskıyla karşılaşması oyunun başka bir yataktan akmasına neden oldu. Transferler sonrası daha mücadeleci bir orta sahaya sahip olan Konya, eksikler nedeniyle Mehmet Sedef’in stoper oynamak zorunda kalmasının bir sorun yaratmasına izin vermeden Bursa’nın hızını ve şeklini orta sahada bozmayı bildi. İkinci yarının başındaki bu baskının ardından ancak Bursa’nın oyuncu değişiklikleri maça yeniden bir hava katabilirdi. Gerçi değişiklikler verim sağlasa bile o noktaya kadar süren pürüzsüzlüğün cesaret sağladığı ev sahibi tatsızlık yaşamaya niyetli değildi ama Bursa’nın değişiklikleri de ekmeklerine yağ sürdü.

        Batalla iyi bir gününde değildi ama Konya’yı hataya zorlamak için o bölgede topa ‘can verecek’ bir ismin kalması gerekiyordu. Insua da kadroda olmayınca Batalla’nın çıkışı ters tepebilirdi, öyle oldu. Ertuğrul Sağlam’ın 69’da da Ergic’i çıkarması problemleri büyüttü. Bekir Ozan’ın hareketlilik katmasını düşündü ama Ergic gibi sıkışan oyunu açmak için elinizde olmasını arzu edebileceğiniz soğukkanlı bir ismin çıkışı Konya makinesini son 20 dakikada tam kapasiteyle çalışır hale getirdi. Miller’ın varlığına rağmen alışıldık maç sonu baskısının kıyısından bile geçemedi Timsah. Ritm bozukluğu nedeniyle tempoyu zamanında yükseltmemek çok değerli iki puanın bırakılmasına neden oldu.

        Diğer Yazılar