Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EKMELEDDİN İhsanoğlu’nun çatı adayı ilan edilmesinin üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçti. Kurulan çatının altı da aradan geçen sürede iyice kalabalıklaştı. MHP ve CHP’nin ağır topları olduğu çatının altında bugün 10 civarında parti bulunuyor.

        Zaten bu seçim sürecinde benim açımdan en şaşırtıcı olan da İhsanoğlu’nun gezdiği mezar ve destek aldığı parti sayısı oldu. Bugüne kadar desteğini açıklayan hemen her parti, elinden tuttuğu gibi İhsanoğlu’nu merhum bir siyasi büyüğünün kabrine götürdü. Hatta “Onun mezarına gittiği yetmez, şununkine de gitmeli ki oy verelim!” diyerek tuhaflığın sınırlarını zorlayan partililer de oldu.

        Ve sanırım bu yakınmalar dikkate de alındı. Çünkü İhsanoğlu’nun son 1 ayda ziyaret ettiği mezar sayısı, destek aldığı parti sayısını geçti, hatta 2’ye 3’e katladı. Öyle zamanlar oldu ki İhsanoğlu aynı gün birden fazla mezarı ziyaret etmek zorunda kaldı. Mezar başına geçip kameralar karşısında ellerini açarak merhumlara uzun uzun dualar etti.

        İhsanoğlu’nun bu halini gören seçmenler, neredeyse kendisini dinlemek için mezarlıklara akın etmeye başlayacaktı. Neyse ki şu son birkaç günde ziyaretlerin sayısı azalmaya başladı. Umarım azalmaya da devam eder. Yanlış anlaşılmasın, mezarları ziyaret edip ölmüş büyüklerin ruhuna birer Fatiha okumakta bir beis yok bana göre. Lakin işin gittikçe komik bir hal almaya başladığını buraya not düşmesem olmazdı. Seçimde diriler oy kullanacağına göre, mezar mezar gezip merhumları yattıkları yerden siyasete alet etmenin ne âlemi var anlayamadım.

        BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ MHP İÇİN DEVRİMDİR

        MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kürtlere tarihi bir çağrıda bulunmuş. Evet evet yanlış duymadınız, Bahçeli Kürtlere tarihi bir çağrıda bulunmuş. Kürtlerden İhsanoğlu için oy istemiş. Açıklamasında da “Kürt kökenli kardeşlerim, tarihi bir görevin arifesindedir. Bütün Kürt kardeşlerim, ekmek gibi gördükleri Türkiye için oy kullanmalıdır” demiş.

        Sizi bilmem ama ben bu sözleri duyunca hakikaten afalladım. Zira Bahçeli, kısa süre öncesine kadar “Kürt yok, kart kurt var” tezini savunan MHP’nin başında. Ve böyle bir partinin başkanı şimdi çıkmış “Kürt kardeşlerim” diyerek oy istiyor.

        Bahçeli’nin bu çıkışını bir kenara not edin bence. İhsanoğlu gibi ismi yıllarca sadece İslam ile anılmış birini aday göstermek CHP gibi din alerjisi olan Kemalist bir parti için nasıl devrimse, Bahçeli’nin “Kardeşlerim” diyerek Kürtlerden oy istemesi de MHP için devrimdir. Bu adımlar muhalefet cephesinde yaklaşan büyük devrimin ayak sesleridir aynı zamanda. Yaşanmakta olan olumlu değişimin en temel nedeniyse Çankaya’nın kapılarının ilk kez doğrudan millete açılmış olmasıdır.

        BEDELİ DUYALIM!

        SEÇİMLERDE yüzde 1-1.5 bandını aşamayan çok sayıda parti, MHP ve CHP’yle birlikte İhsanoğlu’nu destekliyor. Bu partileri anlıyorum. Çatının altında görünürlük kazanma derdindeler. Umutları yok ama “Çatı başarılı olursa da oh ne âlâ!” diye düşünüyorlar. Sıfır noktasına zaten çok yakın oldukları için İhsanoğlu kazanmazsa da ağır bir bedel ödemeyecekler. Ya lider değişimine gidecekler ya da tabelalarını indirip başka bir partiye akacaklar.

        Peki ya MHP ve CHP? Her iki partinin liderinin bu konuda bir açıklama yapmaları gerekmez mi? Bir iddia ortaya koydular sonuçta. Hem de çok büyük bir iddia. Erdoğan karşıtlığında birleşip İhsanoğlu’nu kendi partilerinin üyelerine dahi danışmadan aday gösterdiler. Ve de büyük bir özgüvenle milletin karşısına çıkıp “Kazanacağız” dediler.

        Ya KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın tahmini doğru çıkarsa? Başbakan Erdoğan ilk turda Çankaya’ya çıkarsa ne olacak? MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nasıl bir bedel ödeyecekler acaba? Bu sorunun cevabını şimdiden açıklamaları gerekmez mi sizce de?

        Diğer Yazılar