Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İKİ gündür yaklaşık 1.3 milyon 8. sınıf öğrencisi iyi bir liseye girebilmek için TEOG sınavlarına giriyor. İki günde 6 dersten toplam 6 sınav yapıldı. İlk dönemin sınavları dün bitti, sırada önümüzdeki nisan ayında yapılacak olan ikinci dönem sınavları var.

        Eğitimcilere göre sorular geçen yıla göre daha zordu. Geçen yıl “çok zor” olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğrencileri elemişti. Anlaşılan bu yıl çok işlemli Matematik ile yoruma dayalı Fen ve Teknoloji ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin soruları eleyicilik görevini görecek.

        Soruları incelediğinizde yalnızca bilginin sorulmadığını, bilginin kullanılarak yorum yapılmasının da istendiğini göreceksiniz. Özellikle fen ve tarih soruları bilgisini kullanarak, yorum yapabilen öğrencileri öne geçirecek.

        Ayrıca “deney” yapmış öğrenciler de bu sınavlarda avantajlı olacak. Çünkü deneysel ağırlıklı fizik soruları laboratuvara sahip okulda okuyan ve dinamometre ile ölçüm yapma şansı bulan öğrencilerin yanıtlayabileceği nitelikteydi. Ancak okulunda laboratuvar olmayan, deney yapma fırsatına sahip bulunmayan ve sadece bilgiyi ezberleterek öğreten öğretmenlere sahip çocukların bu tür soruları çözmeleri zor oldu.

        Sorular, başarının tek başına öğrenciye ait olmadığını, okul ortamı ile öğretmenin öğretme yöntemlerinin de bu başarının oluşmasında katkı sağladığını kanıtlar nitelikte.

        Ancak sınavlarda istediği başarıyı gösteremediğini düşünen öğrencilerin moral bozmaması gerek. Önümüzdeki nisan ayında 6 sınav daha yapılacak. Bu sınavlarda daha çok net çıkarabilirsiniz. Üstelik unutmayın, yerleştirme puanlarına okul notları etki yapacak. Notlarınız yüksek olursa yerleştirme puanınız da yükselecek ve avantajlı duruma geçebileceksiniz.

        Diğer Yazılar