Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜN 2 milyondan fazla genç üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’ye girdi. Sınavın ardından ÖSYM, gençlere yöneltilen 160 sorudan 32 tanesini açıkladı. Geri kalan 128 soru ise sınav sonuçları açıklandıktan sonra 10 gün süreyle ÖSYM’nin sitesinden adaylar tarafından görülebilecek.

        ÖSYM, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay 8. Dairesi’nin soruların tümünün açıklanmasına ilişkin kararlarına rağmen “Henüz gerekçeli karar açıklanmadı” diyerek soruların tümünü kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınıyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir, “mahkeme kararlarına uymadıklarına ilişkin” bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söylüyor ama soru havuzu oluşturacaklarını da vurgulayarak, yargıdan “kararını gözden geçirmesini” istiyor.

        Önceki gün ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre adaylar isterlerse soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını görebilecek. Ancak bunun “bedeli” olup olmadığı belli değil.

        Soruların tümünün açıklanması gerektiğine ilişkin geçtiğimiz aralık ayında verdiği kararının ardından ÖSYM, bir açıklama yaparak adayların gerçekleştireceği her işlem için bir bedel belirledi. Örneğin soru kitapçığını görmek isteyen aday 50 TL, soruya itiraz edecek olan da 20 TL ödeyecekti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Danıştay da “Soruları açıkla” kararı verdi. Bu karara karşı bir süre sessiz kalan sonra ÖSYM, “Bilgi Edinme Kanunu açısından adayların kendi kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını görebileceğini” söyledi.

        Ancak daha önce açıkladığı 50 TL bedel ödeme şartının kalkıp kalkmadığı belli değil. Bu konudaki sorularımıza da ÖSYM’den bir yanıt alamadık.

        Buradan bir kez daha soralım:

        Soru kitapçığını görmek isteyen aday para ödemek zorunda mı?

        Diğer Yazılar