Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rotasyon uygulamasını iptal ettiren öğretmenlerin talepleri var. Ataması ertelenen 37 bin öğretmen için ayrılan kadronun yetersiz olduğunu söylüyorlar. Öğretmenler “Bu kadro kime yetecek? Aramızda yıllardır atama bekleyen öğretmenler var” diyerek kadronun artırılmasını istiyor. Her branşın öğretmeni kendilerine daha fazla kadro ayrılmasını talep ediyor.

        Bir başka tepki ise eğitim fakültesi mezunlarından geliyor. “Formasyonla” öğretmen olanlarla eşit tutulmalarına karşı çıkıyorlar. Çünkü öğretmenlik hakkı başta fen, edebiyat, ilahiyat gibi birçok fakültenin mezununa “formasyon eğitimi” almaları şartıyla tanınıyor. Eğitim fakültesi mezunları başka fakülte mezunlarına aynı hakkın tanınmasına karşı çıkıyor; 37 bin öğretmen atamasından başlayarak formasyon olarak öğretmenlik hakkı kazananlara ilk atamada yüzde 5 kota verilmesini istiyor. Bir başka talepleri de birinci öncelikli atama hakkına sahip olmak.

        Öğretmenlerin tepkisini çeken bir başka uygulama ise aday öğretmenliğin kaldırılması için girilmesi zorunlu olan ve ilk kez bu yıl uygulanacak yazılı sınav. KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere zaten iki aşamalı bir sınavdan geçtiklerini söyleyen öğretmenler, “Üniversite sınavına girip başarılı olduk ve bölümlerimize yerleştik. Lisans eğitimimiz sırasında da yüzlerce sınava girdik, bunlarda da başarılı olduğumuz için mezun olduk. Ardından önce KPSS sonra da ÖABT’ye girdik. Zaten mezuniyetten sonra iki aşamalı sınavdan geçiyoruz. Yeni bir sınav ne demek? Bizler atandık ve artık öğretmeniz. Başka sınav istemiyoruz” diyor.

        Atanan, atama bekleyen, sınava girmek zorunda bırakılan, proje okullarda görevlerinden alınan tüm öğretmenler MEB’e seslerini duyurmaya çalışıyor.

        Ne kadar başarılı olabildiklerini uygulamalar gösterecek.

        Diğer Yazılar