Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇTİMİZ hafta yapılan öğretmen atamalarında iki branştan toplam 1309 öğretmen beklemek zorunda kaldı. Bunlar coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenleriydi. Nedeni de, geçtiğimiz 12 Temmuz’da yapılan KPSS’de Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde (ÖABT) yer alan soruların hatalı olduğu iddiasıyla açılan davalardı. Bu davalardan biri sonuçlandı. Ankara 11. İdare Mahkemesi coğrafya öğretmenliği testinde yer alan 2 soruyu iptal etti. ÖSYMde adayların puanlarını bu iptal edilen sorulara göre hesapladı.

        Dün ise Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından, coğrafya öğretmenlerinin atamalarının bayramdan sonra yapılacağını duyurdu. Bu atama için coğrafya öğretmenlerine 321 kadro ayrıldı.

        Ancak 988 atamanın yapılacağı sosyal bilgiler öğretmenliği için adaylar henüz onların sorularıyla ilgili yargı kararı kesinleşmediği için beklemeye devam edecek.

        Bu arada kampanyalarda sosyal medyayı en iyi kullanan grubun öğretmenler olduğu görülüyor.

        Atama bekleyen öğretmenler, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin ardından tekrar kendilerine kadro verilmesini talep ederek “Kasımda 40 bin öğretmen atansın” kampanyası yürütürken, dershanelerde çalışan öğretmenler de “MEB sözünü tutsun, bize de kadro versin” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

        Öğretmenler arasında en güçlü ses ise eğitim fakültesi mezunlarından çıkıyor. Onlar eğitim fakültesi dışında formasyon eğitimi alan her mezuna öğretmenlik yapma hakkı verilmesini istemiyor. Bu yüzden de atamalarda eğitim fakülteleri dışındaki mezunlara yüzde 5 kota konması için kampanya yürütüyor. Önümüzdeki ay Ankara’da buluşacak eğitim fakültesi mezunları “Formasyona hayır” yürüyüşü de yapacak.

        Atanan öğretmenlerin dertleri ise başka. Onlar ilk kez adaylıklarının kaldırılması için yazılı sınava girecekler. İşte onlar da 11 Ekim’de yapılacak bu yazılı sınava karşı seslerini duyurma derdindeler. Üniversite, KPSS, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavlarını aştıktan sonra öğretmen olarak atandıklarını belirterek “Başka sınava girmek zorunda kalmak istemiyoruz” diyorlar.

        Diğer Yazılar