Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OKULLARDA ilk dönem 24 Ocak Cuma günü son buluyor. Ancak hem velilerin hem de öğretmenlerin yanıtını merak ettikleri bir soru var: İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin geçtiğimiz kasım ayında yapılan ve sonuçları liselere geçişte kullanılacak olan sınavlarının sonuçları ne zaman açıklanacak? Çünkü Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil olmak üzere 28-29 Kasım tarihleri arasında merkezi olarak yapılan bu sınavların sonuçları yalnızca liselere geçişte kullanılacak yerleştirme puanının oluşmasında etkili olmayacak. Aynı zamanda bu derslerden okullarda yapılan sınavlardan bir tanesinin de yerine geçecek. Okul notlarının ortalamalarının oluşmasında bu sınavlar etkili olacak. Bu nedenle de sınav sonuçlarının açıklanması çok önemli. Öğretmenler bu sınavların sonuçlarına göre öğrencilerinin not ortalamalarını yapacak ve karne notlarını oluşturacak.

        Ancak sınav sonuçları aradan 52 gün geçmesine rağmen açıklanmayınca öğretmenler de notlarını oluşturamıyor. Karnelerin verilmesine sayılı günler kaldığını söyleyen bir öğretmen, “Biz ikinci sınav yerine geçen bu sınavların sonuçlarını göremeden üçüncü sınavlarımızı yaptık. Okullardaki sınavlar tamamlandı ve sınav kâğıtlarımızı okuyup, değerlendirmelerimizi yaptık. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki sınavlardan biri yerine sayılacak bu sınav kâğıtlarını okuyup değerlendirmeyi tamamlayamadığı için öğrencilerimizin notlarını tamamlayamıyoruz. Bu hafta sonuna dek sonuçların bildirilmesi gerekiyor” diyor.

        Türk Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın da sınav sonuçlarının açıklanmamasının öğrenci, öğretmen ve velilerde hayal kırıklığı oluştuğunu belirterek, “Okullarda öğretmenler bu sınavların sonucu açıklanmadan üçüncü sınavlarını yapmak zorunda kaldılar. Bu sınav sonuçları olmadığı için de öğrencilerin not ortalamaları alınamıyor, performans ödevleri verilemiyor” ifadesini kullanıyor.

        Öğretmenlerin de dile getirdiği gibi önümüzdeki hafta sonunda okullarda ilk dönem son bulacak ve öğrenci karneleri verilecek. Ama karnelere notların yazılabilmesi için de önce bu 6 dersten yapılan sınavlarla, bunlara giremeyen öğrencilerin katıldığı mazeret sınavlarının sonuçlarının açıklanması gerekiyor.

        Diğer Yazılar