Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DAYANAMADIM. Her iki oğlumu da doğduklarında sünnet ettirmedim. Zaten doğum stresi beni kasıyor yeterince. Her şey yolunda gidecek mi gitmeyecek mi, ilk günler nasıl geçecek endişeleriyle, sünneti tavsiye eden, konuşan herkese direndim. Ve bebeklerimi doğduklarında kendi istediğim, ısrarım ve kararımla sünnet ettirmedim. Anne karar verdiğinde ne baba etkeni, ne dede, ne anneanne, hiç kimse söz söyleyemiyor... Siz de bilirsiniz işte. Hâlâ “bebeklerim” diye anlatıyorum ama Rüzgar 1 yaşında, Emre ise 9. Ve planımız, okullar açılmadan hem Emre’yi, hem Rüzgar’ı sünnet ettirmekti... Bu tarz ciddi durumlarda annelerin tavsiyeleri çok önemli oluyor. Okullar kapanmadan önce kişisel sitemde (www.pinarreyhan. com) okurlarıma “sünnet tavsiyelerini” sordum. Bir iki de ipucu alayım, operasyon sonrası nelere dikkat edeyim, neler yapayım diye. Çok güzel tavsiyeler geldi, bardak önerileri, steril önerileri, çocuğa nasıl anlatmalı, sonrasında nelere önem vermeli gibi. Tabii ki binlerce kadının okuduğu ve yüzlerce insanın tartıştığı konuda doğal olarak kavga çıktı. Sünneti destekleyenlerle desteklemeyenler, kitap tavsiyeleri, işin felsefi boyutu derken konu koptu. Halen bazı kitaplar ve konunun tarihçesini hakkında tartışıyor, bu konuda bir türlü hemfikir olamıyoruz. Şunu da kesin olarak anladım ki ülkemizde bir kesim, sünnet konusunun göz göre göre çocuğu sakatlamak olduğuna, bir uzvunu bizim kararımızla kesmek, eksiltmek olduğuna inanıyor. Ve birçok aile bu nedenle çocuğunu sünnet ettirmiyor. Kafamız karmakarışık, annelerin yazışmalarını okuyarak düşünmeye çalışıyoruz. Anlaşılan o ki bugünlerde bu konuyu uzmanlarla konuşmak ve bilinçlenmek, bilinçlendirmek adına da bir şeyler yapmak gerekiyor. İşte bu nedenle bu kez size soruyorum. Çarşamba günü bu konuda uzmanlarla görüşerek haber yapacağım ve sizlerin yorumlarınıza da yer vermek istiyorum. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

        Kampanya var!

        GRATİS, gerçekleştirdiği kampanyayla müşterilerine özel acil sağlık hizmeti veren bir firma olan Medline’a üyelik hediye ediyor. 26 Ağustos tarihine kadar Gratis’- in bebek ürünleri grubundan belirli tutarda alışveriş yapan herkes, kendisi ve 0-12 yaş arası iki çocuğuyla birlikte 6 ay boyunca Medline’ın 7/24 tıbbi danışmanlık, doktorlu kara ambulansı, medikal bilgi köprüsü ve hastane organizasyonu hizmetlerinden yararlanabiliyor.

        Renkli, rahat ve yumuşak

        TCHIBO’NUN özel tasarlanmış cilt dostu, fonksiyonel, rengârenk iç çamaşırlarıyla hem kadınlar rahat edecek, hem de erkekler... Tchibo’nun yeni teması “Rengârenk, Rahat, Yumuşak”, “3 al 2 öde” kampanyasıyla yarından itibaren www.tchibo.com.tr online alışveriş noktasında; 10 Ağustos Çarşamba’dan itibaren ise tüm Tchibo mağazalarında satışta. Markanın, “şıklık içeriden başlar” fikriyle, iç dünyanız için hazırladığı yeni temasında, pamuklu ve streç kumaşlardan üretilen cilt dostu çamaşırlar yer alıyor. Göz atmanızı tavsiye ederim. Bu renkli, rahat ve yumuşak ürünler, her yaştan tüketici için geniş bir yelpaze yaratıyor.

        Bebeğinizi sağlıklı taşıyın

        ÜLKEMİZDE Ceyda Düvenci’nin öncülük ettiği ve bu sayede gündeme gelen “baby sling”lerin tarihi aslında çok eskiye dayanıyor. Bebeğin anatomisine aykırı olmadığı için, dikkatlice taşındığı sürece en rahat ve sağlıklı bebek taşıma yöntemi baby sling. Türkiye’de de artık pek çok sling çeşidini bulabileceğiniz bir adres var: www.sanalbebekmagazasi.com

        Sırdaşlar iyidir

        MONSTER High özel tarzlarıyla kız çocuklarının gönlünü fethedecek. Hem çok havalı hem çok farklı olan Monster High karakterleri Frankenstein, Dracula, Deniz Canavarı, Kurt Adam, Mumya, Medusa, Zombi gibi ünlü canavarların çocukları... Monster High Lisesi’nde okuyan acayip havalı arkadaşlar, ailelerinin modası geçmiş alışkanlıklarını bir tarafa bırakıyorlar ve okul yaşantısını tanımaya çalışıyorlar. Yayınlandığı ülkelerde liste başı olan Monster High romanı da bu ay satışa sunulacak. Ayrıca, Monster High’ın Acayip Havalı Günlükleri de kızların sırdaşı, eğlencesi olacak. Daha fazla bilgi için Türkçe hazırlanmış monsterhigh.com.tr web sitesini ziyaret edebilir, oyunlar oynayabilir ve Monster High Lisesi’nde bir öğrenci olabilirsiniz.

        Güzellik ihmale gelmez

        MAX FACTOR’ÜN Elixir serisi, güzelliğine ve bakımına zaman ayıran kadınlar için pratik ve “parlak” çözümler sunuyor. Markanın yeni ruju Colour Elixir’in içeriğindeki shea, avokado ve aloe yağlarının yanı sıra antioksidan ve beyaz çay içeren formülü dudakların etkin biçimde nemlenip daha pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Max Factor Colour Elixir’in renk paleti, tüm cilt tonlarına ve tercihlere cevap vermesi için pembeler, mürdümler, kırmızılar ve kahverengiler ile kadınların beğenisine sunuluyor.

        Diğer Yazılar