Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.SARAY’IN yeni stadının açılışı bir çok tartışmayı beraberinde getirdi. Artık geride kaldı. Ben de ilk kez Sivasspor karşılaşmasını televizyondan izleme fırsatı buldum.

        Yapılan yorumlardan da etkilenerek atmosferin ekrana nasıl yansıyacağını merak ettim.

        Yayıncı kuruluş dışındaki kanallar maç öncesi ve sonrası sürekli içerinin güzelliğinden, seyircilerin tezahüratlarının rakip üzerinde ciddi baskı unsuru yarattığını söylüyorlardı. Ama gelin görün ki ben ekran başında bunun en ufak bir ibaresine bile şahit olamadım.

        Teknik bir sorun olduğu kesindi...

        Ekrana baktığımda futbolcular küçük adamlara dönüşmüştü. Kamera açısı o kadar geneldi ki yakın çekim olmadığı takdirde pilot kameradan kimin kim olduğunu seçmek neredeyse imkansızdı.

        Bunun nedenini bir iki telefon görüşmesinden sonra anladım.

        Muhteşem stat reklam kurbanı olmuştu!

        Seyircilerin bulunduğu kısıma sürekli sanal reklamlar bindirildiği için yönetmen çaresiz geniş açı çekim yapmak durumunda kalmıştı. Bu durum stadın yapısı ile de birleşince ‘uzaydaki kamera’ çekiyormuş gibi geldi seyirciye yayın...

        LİG TV’nin buna bir çare bulması gerekiyor.

        Televizyon başında bire bir stat efekti beklemiyoruz tabi... Ama sanal reklam uygulaması bu şekilde devam edecekse, o keyfin yüzde 10’unu dahi göremeyeceğiz bundan sonra da...

        Bir eleştirim daha var aynı yayına ilişkin; Ses rakip futbolcuları boğuyor deniliyor ya... Biz de o sesi en azından ara ara duyabilseydik oturduğumuz yerden, güzel olmaz mıydı?

        GS TV. ..

        Galatasaray açılış töreni geride kaldı ama aklımda o günden kalan bir detayı yazmam lazım. Biliyorsunuz açılışı D-Smart ile birlikte ortak yayınladı Galatasaray’ın resmi televizyonu... Ajax maçı öncesi törenler vs... Galatasaray TV Ajax maçı yayını ile birlikte bir anda şifreli yayına geçiverdi. Galatasaray’ın tarihi ve birçok taraftarın ekran başında olduğu bir günde.. .Son derece yanlış, taraftarı ‘yok’ sayan bir tarzla. Galatasaray’ın bu kadar basit bir yaklaşıma ihtiyacı mı var!

        Diğer Yazılar